Αφράτο κέικ βανίλια με γιαούρτι

Αφράτο κέικ βανίλια με γιαούρτι

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλασικό και αγαπημένο, το αφράτο κέικ βανίλια με γιαούρτι είναι αξεπέραστο!

30′ προετοιμασία, 50′ ψήσιμο, Σύνολο: 1 ώρα και 20′

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το αφράτο κέικ βανίλιας, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια βαθιά φόρμα για κέικ (με τρύπα ή χωρίς).
  3. Χωρίζουμε προσεκτικά τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Βάζουμε τη μαρέγκα στο ψυγείο.
  5. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  6. Τότε προσθέτουμε τους κρόκους και κατόπιν, εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι και τις βανίλιες.
  7. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια κουτάλα, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  8. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
  9. Ελέγχουμε το κέικ βανίλιας με ένα μαχαίρι για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί μέχρι μέσα και το βγάζουμε από τον φούρνο.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Μυστικά

Για να γίνει πιο αρωματικό το κέικ και αν μας το επιτρέπουν τα οικονομικά μας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε 1 κλωναράκι φυσική βανίλια.

Τη βρίσκουμε πλέον στα περισσότερα μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά και σε μαγαζιά με πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής και μπαχαράδικα. Πρόκειται για μαύρα μπαστουνάκια, τα οποία ανοίγουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι και τα γδέρνουμε με κουτάλι για να μαζέψουμε τα σποράκια που βρίσκονται μέσα.

Τα ρίχνουμε στο μείγμα την ώρα που χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Τα κλωναράκια που μας μένουν μπορούμε να τα βάλουμε στο βάζο με τη ζάχαρη για να αρωματιστεί ή να τα ρίξουμε σε κρέμα που βράζουμε για να της δώσουμε άρωμα.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή