Ενα εύκολο και απίθανα νόστιμο κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και μπουκετάκια κουνουπιδιού που λατρέψαμε για το καθημερινό μας τραπέζι.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε 6-8 κομμάτια
- 1 μέτριο κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια
- 1 πράσο, σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
- 800 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, τον δυόσμο, την πάπρικα και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε με το καπάκι και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και το κουνουπίδι και να δέσει η σάλτσα.
Πηγή: Γαστρονόμος