Κοτόπουλο κοκκινιστό με κουνουπίδι

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κουνουπίδι

Ενα εύκολο και απίθανα νόστιμο κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και μπουκετάκια κουνουπιδιού που λατρέψαμε για το καθημερινό μας τραπέζι.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα εύκολο και απίθανα νόστιμο κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και μπουκετάκια κουνουπιδιού που λατρέψαμε για το καθημερινό μας τραπέζι.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1 κοτόπουλο κομμένο σε 6-8 κομμάτια
  •  1 μέτριο κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια
  •  1 πράσο, σε λεπτές φέτες
  •  3 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
  •  800 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  •  1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
  •  1 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον δυόσμο, την πάπρικα και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε με το καπάκι και μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και το κουνουπίδι και να δέσει η σάλτσα.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή