Τραχανάς με γάλα, τυρί και πάπρικα από το Καπέσοβο

Τραχανάς με γάλα, τυρί και πάπρικα από το Καπέσοβο

Ό,τι πρέπει για τα κρύα βράδια αυτός ο τραχανάς, που είναι απλός και πεντανόστιμος. Μας τον ετοίμασε η Γιάννα Παπαγεωργίου από τον ξενώνα «Θουκυδίδης» στο Καπέσοβο.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

5′ προετοιμασία

15′ βράσιμο

Σύνολο: 20′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τραχανά με γάλα, τυρί και πάπρικα αρχικά βάζουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, το νερό και τον τραχανά σε δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση (προσέχουμε γιατί φουσκώνει και «αφρίζει»).
  2. Χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  4. Τραβάμε από τη φωτιά μόλις ο τραχανάς αρχίσει να μελώνει.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε για να πάει παντού.
  6. Ρίχνουμε τη φέτα.
  7. Σερβίρουμε τον τραχανά με γάλα και τυρί σε μπολ και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή