Ολη η τυρένια γεύση του ογκρατέν σε αυτήν τη light εκδοχή που φτιάχνεται με ζυμαρικά ολικής άλεσης.
20′ προετοιμασία 40′ ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης ογκρατέν, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
- Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό 2 – 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε και τις κρατάμε κατά μέρος.
- Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί 30 εκ., τα ραντίζουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, τα μυρωδικά και τα 2/3 των τυριών, και ανακατεύουμε με τα λαχανικά, ώστε όλα τα υλικά να απλωθούν ομοιόμορφα στο ταψί.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό.
- Αφήνουμε 1 – 2 λεπτά να βραχούν τα ζυμαρικά από το μείγμα και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο, για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Πηγή: gastronomos.gr