Ζυμαρικά ολικής άλεσης ογκρατέν, με λαχανικά και light τυριά

Ζυμαρικά ολικής άλεσης ογκρατέν, με λαχανικά και light τυριά

Ολη η τυρένια γεύση του ογκρατέν σε αυτήν τη light εκδοχή που φτιάχνεται με ζυμαρικά ολικής άλεσης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολη η τυρένια γεύση του ογκρατέν σε αυτήν τη light εκδοχή που φτιάχνεται με ζυμαρικά ολικής άλεσης.

20′ προετοιμασία 40′ ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ζυμαρικά ολικής άλεσης ογκρατέν, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
  2. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό 2 – 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου, σουρώνουμε και τις κρατάμε κατά μέρος.
  3. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί 30 εκ., τα ραντίζουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  4. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, τα μυρωδικά και τα 2/3 των τυριών, και ανακατεύουμε με τα λαχανικά, ώστε όλα τα υλικά να απλωθούν ομοιόμορφα στο ταψί.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο.
  6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό.
  7. Αφήνουμε 1 – 2 λεπτά να βραχούν τα ζυμαρικά από το μείγμα και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο, για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή