Cookies βανίλιας με λευκό γλάσο

Cookies βανίλιας με λευκό γλάσο

Φτιάξτε αυτά τα αρωματικά μπισκότα με τη λεπτή υφή και θα έχετε σε κάθε μπουκιά έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσεων και μια απολαυστική στιγμή γλύκας.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15′ προετοιμασία

11′ ψήσιμο

1 ώρα αναμονή

Σύνολο: 1 ώρα και 26′

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για τα cookies

Για το γλάσο

Διαδικασία

Cookies

  1. Για τα cookies βανίλιας με λευκό γλάσο ξεκινάμε και στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει αρκετά.
  2. Μετριάζουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  4. Καλύπτουμε τον κάδο με διάφανη πλαστική μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  6. Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη μοιράζουμε σε μπαλάκια των 90 γραμμαρίων (βγαίνουν περίπου 8 μπαλάκια).
  7. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  8. Βάζουμε τα μπαλάκια της ζύμης στο ταψί, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο.
  9. Ψήνουμε για 9-11 λεπτά.
  10. Aφήνουμε τα cookies να κρυώσουν καλά πριν τα καλύψουμε με το γλάσο.

Γλάσο

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο μέχρι να έχουν λεία υφή.
  2. Με ένα κουτάλι ή με σακούλα κορνέ με λεπτή μύτη απλώνουμε το γλάσο πάνω στα cookies.
  3. Τα αφήνουμε στην άκρη για λίγη ώρα, μέχρι να στεγνώσει το γλάσο.
  4. Φυλάσσουμε τα cookies σε αεροστεγές δοχείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή