Cookies με βρώμη και σταφίδες

Cookies με βρώμη και σταφίδες Αρωματικά και βουτυράτα μπισκότα με βρώμη και σταφίδες, ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
15′ προετοιμασία
14′ ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 29′

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τα cookies με βρώμη και σταφίδες ξεκινάμε και χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν λίγο και προσθέτουμε τη βανίλια και τις σταφίδες.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  4. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες μέχρι το μείγμα να αφρατέψει αρκετά.
  5. Σε ένα διαφορετικό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
  6. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα σιγά σιγά μέσα στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  7. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών (που είχαμε στο ψυγείο) και ανακατεύουμε ξανά.
  8. Τέλος, προσθέτουμε και τη βρώμη και ανακατεύουμε για λίγο.
  9. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  10. Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης περίπου 90 γρ. το καθένα και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο.
  11. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά.
  12. Aφήνουμε τα cookies να κρυώσουν εντελώς (κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα) και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή