Φακές με σέσκουλα και μυρώνια

Φακές με σέσκουλα και μυρώνια

Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα οι φακές. Με διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά ταιριάζουν, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε και αυτή την εκδοχή με σέσκουλα και μυρώνια, που είναι κοκκινιστή και πράσινη μαζί.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα οι φακές. Με διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά ταιριάζουν, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε και αυτή την εκδοχή με σέσκουλα και μυρώνια, που είναι κοκκινιστή και πράσινη μαζί.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  350 γρ. φακές χοντρές
  •  1 κρεμμύδι, τριμμένο
  •  4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  •  200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, τριμμένα
  •  2 μάτσα σέσκουλα, χοντροκομμένα
  •  1/2 μάτσο μυρώνια, χοντροκομμένα
  •  10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις φακές με σέσκουλα και μυρώνια σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε σε δυνατή φωτιά τις φακές για 7-8 λεπτά και τις σουρώνουμε.
  2. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  3. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα σέσκουλα, τις φακές, τα μυρώνια, το αλατοπίπερο και ζεστό νερό τόσο που μόλις να καλύψει τα υλικά.
  5. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι φακές και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  6. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή