Το κεμπάπ του Τόμας

Νόστιμο και ζουμερό κεμπάπ από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, το τρώμε σκέτο ή το βάζουμε σε πίτα σουβλακιού με ντομάτα και κρεμμύδι.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τόμας στο ομώνυμο μαγαζί του στον Νέο Κόσμο έχει κάνει το κεμπάπ επιστήμη. Xρησιμοποιεί την ίδια συνταγή από την πρώτη στιγμή και δεν την αλλάζει, παρόλο που του αρέσει να πειραματίζεται.

20′ προετοιμασία

20′ ψήσιμο

Σύνολο: 40′

Υλικά

Τεμάχια: για περίπου 10

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κεμπάπ του Τομάς σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα κεμπάπ πάχους 2,5 εκ
  3. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου, λαδώνουμε καλά τη σχάρα και τοποθετούμε ακριβώς κάτω από τη σχάρα ένα ταψί με λίγο νερό, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά και τα λίπη του ψησίματος.
  4. Παίρνουμε 10 μεταλλικές και πλατιές σούβλες (αν δεν έχουμε, παίρνουμε 20 καλαμάκια από μπαμπού και τα μουλιάζουμε σε νερό για λίγα λεπτά, ώστε να μην καούν κατά το ψήσιμο) και περνάμε τα κεμπάπ, πιέζοντάς τα με τα δάχτυλά μας να κολλήσουν στις σούβλες.
  5. Τα βάζουμε στη σχάρα και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή