Θα σας λέγαμε ότι είναι ο ιδανικός μεζές για την Τσικνοπέμπτη, αλλά αυτό το μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι με καπνιστή πάπρικα είναι τόσο εύκολο και γρήγορο που θα θέλετε να το φτιάχνετε κάθε εβδομάδα!
Υλικά
Μερίδες: 8
- 1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι, κομμένο σε κύβους των 3 εκ.
- 50 γρ. αλεύρι, για το πανάρισμα
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το συκώτι μοσχαρίσιο στο τηγάνι με καπνιστή πάπρικα, ξεκινάμε αλευρώνοντας τα κομμάτια του συκωτιού και τα τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο.
- Ρίχνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το συκώτι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Βγάζουμε το συκώτι με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Γαρνίρουμε με το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος