Συκώτι μοσχαρίσιο στο τηγάνι με καπνιστή πάπρικα

Συκώτι μοσχαρίσιο στο τηγάνι με καπνιστή πάπρικα

Θα σας λέγαμε ότι είναι ο ιδανικός μεζές για την Τσικνοπέμπτη, αλλά αυτό το μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι με καπνιστή πάπρικα είναι τόσο εύκολο και γρήγορο που θα θέλετε να το φτιάχνετε κάθε εβδομάδα!

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα σας λέγαμε ότι είναι ο ιδανικός μεζές για την Τσικνοπέμπτη, αλλά αυτό το μοσχαρίσιο συκώτι στο τηγάνι με καπνιστή πάπρικα είναι τόσο εύκολο και γρήγορο που θα θέλετε να το φτιάχνετε κάθε εβδομάδα!

Υλικά

Μερίδες: 8

  •  1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι, κομμένο σε κύβους των 3 εκ.
  •  50 γρ. αλεύρι, για το πανάρισμα
  •  1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  •  1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
  •  1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •  1 ξερό κρεμμύδι, σε ροδέλες
  •  4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένο
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το συκώτι μοσχαρίσιο στο τηγάνι με καπνιστή πάπρικα, ξεκινάμε αλευρώνοντας τα κομμάτια του συκωτιού και τα τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο.
  2. Ρίχνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το συκώτι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τη ρίγανη, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  5. Βγάζουμε το συκώτι με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  6. Γαρνίρουμε με το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή