Μικρές τηγανίτες με γαλοτύρι και αβοκάντο

Μικρές τηγανίτες με γαλοτύρι και αβοκάντο

Εύκολο και γρήγορο σνακ ιδανικό για πρωινό, το γαλοτύρι δίνει γεύση και το αβοκάντο τα θρεπτικά συστατικά

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο και γρήγορο σνακ ιδανικό για πρωινό, το γαλοτύρι δίνει γεύση και το αβοκάντο τα θρεπτικά συστατικά.

30′ παρασκευή, Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις μικρές τηγανίτες με γαλοτύρι και αβοκάντο, ξεκινάμε ανακατεύοντας το αλεύρι με τη ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά και το ξινόγαλο ανακατεύοντας καλά.
  2. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Κόβουμε σε φέτες τα αβοκάντο.
  4. Αλείφουμε τις τηγανίτες με γαλοτύρι, μοιράζουμε το αβοκάντο, περιχύνουμε με λίγο χυμό λάιμ και ελαιόλαδο.
  5. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή