Η πιο κόμφορτ σούπα της Ιταλίας: stracciatella alla romana

Η πιο κόμφορτ σούπα της Ιταλίας: stracciatella alla romana

Απλή και απόλυτα κόμφορτ, η stracciatella alla romana είναι μια ιταλική σούπα με ζωμό κοτόπουλου και αυγό χτυπητό με παρμεζάνα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ωραία κοτόσουπα που εμπλουτίζεται την τελευταία στιγμή με ένα μείγμα αυγού και παρμεζάνας, το οποίο, όπως ανακατεύεται με τον καυτό ζωμό, δημιουργεί άτσαλες κορδέλες.

15′ προετοιμασία, 40′ μαγείρεμα, Σύνολο: 55′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την stracciatella alla romana ξεκινάμε και χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μπαχαρικό (αν βάλουμε) και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη, όσο γίνεται η σούπα, ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το πράσο και λίγο αλάτι για περίπου 20 λεπτά, να μελώσουν και να πάρουν χρώμα.
  3. Ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά να μειωθεί κατά το 1/3, για περίπου 10 λεπτά. Αν έχουμε τη φλούδα της παρμεζάνας, τη βάζουμε και αυτή να βράσει για έξτρα νοστιμιά.
  4. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και αφαιρούμε τη φλούδα. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Με το ένα χέρι ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα και με το άλλο ρίχνουμε σε λεπτή ροή (σαν να κάνουμε μαγιονέζα) το μείγμα αυγού.
  6. Σερβίρουμε τη σούπα stracciatella alla romana ζεστή με παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μυρωδικό ή το σπανάκι (που θα μαλακώσει στο ζεστό ζουμί).

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή