Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο, τρία μυρωδικά και κύμινο

Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο, τρία μυρωδικά και κύμινο

Νοστιμότατη η ψαροσούπα του Μοναχού Επιφάνιου. Με μπόλικα μυρωδικά, αλλά και το ασυνήθιστο με ψάρι, κύμινο. Η μικρή του ποσότητα δεν καθορίζει το φαγητό, αλλά το κάνει πιο πικάντικο.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νοστιμότατη η ψαροσούπα του Μοναχού Επιφάνιου. Με μπόλικα μυρωδικά, αλλά και το ασυνήθιστο με ψάρι, κύμινο. Η μικρή του ποσότητα δεν καθορίζει το φαγητό, αλλά το κάνει πιο πικάντικο.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  •  1½ κιλό κοκκινόψαρα, καθαρισμένα
  •  3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μικρά ζάρια
  •  2 κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  •  3 μέτρια καρότα, σε μικρά ζάρια
  •  χυμός από 2 μέτρια λεμόνια (ή όσος θέλουμε)
  •  1 μάτσο σέλινο + 1 μάτσο μαϊντανός + 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  •  αλάτι, μαυροπίπερο
  •  200 ml ελαιόλαδο
  •  κύμινο (κατά βούληση – όχι περισσότερο από 1/2 κουτ. γλυκού)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο, πρώτα βάζουμε τα ψάρια σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό.
  2. Βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι το ψαχνό του ψαριού να ξεκολλάει από τα κόκαλα. Ξαφρίζουμε, αν χρειαστεί.
  3. Βγάζουμε το ψάρι και σουρώνουμε τον ζωμό.
  4. Ξαναβάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια.
  5. Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  6. Στο μεταξύ, ξεψαχνίζουμε το ψάρι προσεκτικά, ώστε να μην αφήσουμε κοκαλάκια και πέτσες.
  7. Μόλις γίνουν τα λαχανικά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψαχνά του ψαριού, το λάδι και αλατοπίπερο και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά (προσθέτοντας, αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, λίγο βραστό νερό).
  8. Έπειτα ρίχνουμε το κύμινο, τα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μία βράση.
  9. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και το λεμόνι και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT