Πουτίγκα με κομπόστα μήλο και μαρέγκα

Πουτίγκα με κομπόστα μήλο και μαρέγκα

Όταν θέλουμε ένα γρήγορο και εντυπωσιακό γλυκό, φτιάχνουμε πουτίγκα με κομπόστα μήλο και μαρέγκα.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν θέλουμε ένα γρήγορο και εντυπωσιακό γλυκό, φτιάχνουμε πουτίγκα με κομπόστα μήλο και μαρέγκα.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  770 γρ. κομπόστα μήλου (ή αχλαδιού ή ροδάκινου), χωρίς σιρόπι, σε λεπτές φέτες
  •  1 κούπα κρέμα βανίλιας (προτιμότερο ελαφριά – την ετοιμάζουμε με κάποιο έτοιμο μείγμα που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)
  •  3 ασπράδια αυγών
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  3/4 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  •  ελάχιστο λάδι για το σκεύος

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την πουτίγκα με κομπόστα μήλο και μαρέγκα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 150° C.
  2. Ψεκάζουμε με ελάχιστο λάδι ένα μέτριο βαθύ ταψί χωρητικότητας περίπου 1 λίτρου (ή το αλείφουμε με ένα πινέλο).
  3. Ρίχνουμε στο ταψί τα μήλα με την κρέμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια αυγών με 1 πρέζα αλάτι, μέχρι να αρχίσουν να σφίγγουν και να σχηματιστεί μια ελαφριά μαρέγκα.
  5. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη (1 κ.σ. τη φορά), συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να προκύψει μια σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα.
  6. Σκεπάζουμε τα υλικά στο ταψί με τη μαρέγκα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Κάνουμε, αν θέλουμε, με το κουτάλι κυματισμούς.
  7. Ψήνουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς στην επιφάνεια.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT