Μπράουνις με ταχίνι

Το νέο βιβλίο από τη σειρά «Γαστρονόμος Βιβλιοθήκη» «Νηστίσιμα γλυκά» είναι γεγονός. Με 64 νηστίσιμες παραδοσιακές και μοντέρνες συνταγές για γλυκά που θα τις απολαμβάνετε όλη την Σαρακοστή και όχι μόνο. Ετοιμάστε πρώτοι αυτά τα λαχταριστά μπράουνις με ταχίνι. Κυκλοφορεί στις 17 Μαρτίου με την Καθημερινή της Κυριακής.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

20′ ψήσιμο

10′ αναμονή

Σύνολο: 50′

Υλικά

Κομμάτια: 9

Για την επικάλυψη

Για τη διακόσμηση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπράουνις με ταχίνι και μέλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον αλεσμένο λιναρόσπορο με το ζεστό νερό και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι και το μείγμα του λιναρόσπορου. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι 20 x 20 εκ. και απλώνουμε το μείγμα.

Επικάλυψη

  1. Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι και το φυτικό γάλα και, παίρνοντάς το με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το μπράουνι σχηματίζοντας γραμμές στην επιφάνειά του.
  2. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τα κομμάτια σοκολάτας και το σουσάμι και αφήνουμε να κρυώσει.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή