20′ προετοιμασία
20′ ψήσιμο
10′ αναμονή
Σύνολο: 50′
Υλικά
Κομμάτια: 9
Για την επικάλυψη
Για τη διακόσμηση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπράουνις με ταχίνι και μέλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον αλεσμένο λιναρόσπορο με το ζεστό νερό και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι και το μείγμα του λιναρόσπορου. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι 20 x 20 εκ. και απλώνουμε το μείγμα.
Επικάλυψη
- Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι και το φυτικό γάλα και, παίρνοντάς το με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το μπράουνι σχηματίζοντας γραμμές στην επιφάνειά του.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τα κομμάτια σοκολάτας και το σουσάμι και αφήνουμε να κρυώσει.