Πατατοσαλάτα με ντοματίνια και πορτοκάλι του Λευτέρη Λαζάρου βήμα βήμα

Πατατοσαλάτα με ντοματίνια και πορτοκάλι του Λευτέρη Λαζάρου βήμα βήμα

Νόστιμη και χορταστική πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι, τα υλικά που μεταμορφώνουν μια απλή πατατοσαλάτα σε έδεσμα περιωπής.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταιριάζει πολύ με το φουρνιστό χταπόδι του Λευτέρη, αλλά και με όλα τα θαλασσινά του σαρακοστιανού τραπεζιού.

  Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε ένα τηγάνι τα ντοματίνια, λίγο αλάτι και 40 ml από το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους. Αποσύρουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο, τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.

Βάζουμε τις πατάτες σε μια βαθιά κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν μαλάκωσαν. Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε ένα τηγάνι τα ντοματίνια, λίγο αλάτι και 40 ml από το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους. Αποσύρουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο, τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Αφήνουμε στην άκρη τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια μαζί με τα υγρά του τηγανιού. Μόλις γίνουν οι πατάτες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ίσα να μπορούμε να τις πιάσουμε με μια πετσέτα. Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ.

Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι
Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι
Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι

Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε αμέσως, όσο ακόμη αχνίζουν, το αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια με τα υγρά τους και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Αν θέλουμε, στήνουμε την πατατοσαλάτα μέσα σε μεγάλο ή σε ατομικά τσέρκια.

15′ προετοιμασία
1 ώρα βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη ζεστή πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι, ξεκινάμε βάζοντας τις πατάτες σε μια βαθιά κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν μαλάκωσαν.
  3. Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε ένα τηγάνι τα ντοματίνια, λίγο αλάτι και 40 ml από το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους.
  4. Αποσύρουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο, τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
  5. Αφήνουμε στην άκρη τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια μαζί με τα υγρά του τηγανιού.
  6. Μόλις γίνουν οι πατάτες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ίσα να μπορούμε να τις πιάσουμε με μια πετσέτα.
  7. Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ.
  8. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε αμέσως, όσο ακόμη αχνίζουν, το αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  9. Προσθέτουμε τα ντοματίνια με τα υγρά τους και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  10. Αν θέλουμε, στήνουμε την πατατοσαλάτα μέσα σε μεγάλο ή σε ατομικά τσέρκια.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή