Βάφλες με αλεύρι ολικής άλεσης και γιαούρτι

Βάφλες με αλεύρι ολικής άλεσης και γιαούρτι

Ζεστές ζεστές, με λίγο βούτυρο και μέλι, αυτές οι χρυσαφιές, τραγανές βάφλες, που φτιάχνονται με αλεύρι ολικής άλεσης και γιαούρτι, είναι το πιο ωραίο πρωινό.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

10′ προετοιμασία

30′ ψήσιμο

Σύνολο: 40′

Υλικά

Τεμάχια: 10

Σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε βάφλες με αλέυρι ολικής άλεσης και γιαούρτι, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ τα αλεύρια, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα.
  3. Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα μας μέχρι να κάψει καλά και την αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
  4. Για κάθε βάφλα που θα ψήσουμε, ρίχνουμε στη βαφλιέρα 1/2 κούπα από το μείγμα. Κλείνουμε τη βαφλιέρα και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να γίνει τραγανή.
  5. Ψήνουμε και τις υπόλοιπες βάφλες, βουτυρώνοντας τη βαφλιέρα ξανά αν χρειάζεται. Σερβίρουμε τις βάφλες αμέσως ζεστές ή τις διατηρούμε σε ζεστό φούρνο.

Σερβίρισμα

  1. Όσο είναι καυτή η βάφλα, βάζουμε πάνω της λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει, απλώνοντας λίγο με το μαχαίρι. Περιχύνουμε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και σερβίρουμε.

Μυστικά

Μπορούμε να αναμείξουμε τα στερεά υλικά και να φυλάξουμε το μείγμα σε ένα βάζο για κάποια φορά που θα θέλουμε να φτιάξουμε βάφλες γρήγορα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή