Το μενού της εβδομάδας: Ντοματένιο σπανακόρυζο, γιουβαρλάκια και γαριδομακαρονάδα

Το μενού της εβδομάδας: Ντοματένιο σπανακόρυζο, γιουβαρλάκια και γαριδομακαρονάδα

Αυτή η εβδομάδα ξεκινά με τη γιορτή της 25ης Μαρτίου και ο μπακαλιάρος έχει την τιμητική του. Τις υπόλοιπες μέρες δεν λείπουν φυσικά τα λαδερά, τα όσπρια καθώς και το κρέας για όσους δεν θα νηστέψουν

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαγειρεύουμε σπιτικά, επιλέγουμε εποχικές πρώτες ύλες και ψωνίζουμε με πρόγραμμα ώστε να μην υπερβάλλουμε και να μην πετάμε τίποτα. Σε αυτό το πνεύμα, ετοιμάσαμε για εσάς, όπως κάθε εβδομάδα, ένα εβδομαδιαίο συνταγολόγιο, από Δευτέρα έως Κυριακή. Το ετοιμάσαμε από την Παρασκευή ώστε να έχετε όλον τον χρόνο να προμηθευτείτε τα υλικά σας, μια που το Σάββατο είναι η ημέρα που συνήθως όλοι κάνουμε τα ψώνια μας. Περιέχει τις βασικές ομάδες τροφίμων και είναι σύμφωνο με τις επιταγές των διατροφολόγων αλλά και σύμφωνο με την παράδοση και τις συνήθειες του ελληνικού νοικοκυριού. 1 φορά την εβδομάδα λοιπόν κόκκινο κρέας, 1 – 2 φορές πουλερικά, 2 – 3 λαχανικά και όσπρια και 1 – 2 φορές ψάρια και θαλασσινά.

Αυτή την εβδομάδα, 25-31/3, γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου οπότε τη Δευτέρα ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει την τιμητική του. Αν νηστεύετε τώρα τη Σαρακοστή, δείτε εδώ το πλήρες νηστίσιμο μενού που ετοιμάσαμε για αυτές τις μέρες.

Δευτέρα 25η Μαρτίου –  Ο τέλειος τηγανητός μπακαλιάρος 

Το μενού της εβδομάδας: Ντοματένιο σπανακόρυζο, γιουβαρλάκια και γαριδομακαρονάδα-1
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Το εθνικό πιάτο της 25ης Μαρτίου στα καλύτερά του, με ένα μπακαλιάρο με την πιο τραγανή κρούστα που έχουμε δοκιμάσει. Είναι σαν πολλαπλά λεπτά φύλλα που σπάνε στο δάγκωμα σαν φύλλο σφολιάτας και λιώνουν απολαυστικά στο στόμα. Μαζί και καρυδάτη σκορδαλιά, με ένταση και χαρακτήρα.

Bonus, λόγω της ημέρας – Παντζαροσαλάτα με ρίγανη και λαδόξιδο με πορτοκάλι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή