Αναποδογυρισμένο κέικ αμυγδάλου-πορτοκαλιού με σαγκουίνια

Αναποδογυρισμένο κέικ αμυγδάλου-πορτοκαλιού με σαγκουίνια

Αυτό το νηστίσιμο κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλια και σανγκουίνια, εκτός από πεντανόστιμο είναι όμορφο και φουλ ινσταγκραμικό!

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό το νηστίσιμο κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλια και σανγκουίνια, εκτός από πεντανόστιμο είναι όμορφο και φουλ ινσταγκραμικό!

Υλικά

Μερίδες: για ταψί διαμέτρου 22-24 εκ.

  •  1 πορτοκάλι βάρους 250 γρ. (ή 2 μικρότερα), ολόκληρο, πλυμένο
  •  40 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο καλής ποιότητας + λίγο επιπλέον για το ταψί
  •  160 ml φυτικό γάλα (π.χ. βρώμης ή σόγιας)
  •  180 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη (ή έτοιμη αμυγδαλόσκονη)
  •  8 γρ. μαγειρική σόδα
  •  180 γρ. ζάχαρη
  •  100 γρ. πολέντα (χοντρό καλαμποκάλευρο)
  •  2 σαγκουίνια, καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές, στρογγυλές φέτες

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κέικ αμυγδάλου-πορτοκαλιού με σαγκουίνια σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μπόλικο νερό και βράζουμε το πορτοκάλι ολόκληρο για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει τόσο που να τρυπιέται εύκολα με πιρούνι.
  2. Το βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε στα τέσσερα.
  3. Αφαιρούμε κουκούτσια, αν υπάρχουν, και το ρίχνουμε στον πολυκόφτη μαζί με το λάδι και το φυτικό γάλα.
  4. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν πολτός.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη σκόνη αμυγδάλου, τη σόδα, τη ζάχαρη και την πολέντα.
  6. Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα για να ομογενοποιηθούν.
  7. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για 1 ώρα, μέχρι να μουσκέψει η πολέντα.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις).
  9. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 22-24 εκ. και στρώνουμε στον πυθμένα του χαρτί ψησίματος.
  10. Τακτοποιούμε εκεί τις φέτες σαγκουινιών κυκλικά.
  11. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  12. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και το αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε μια πιατέλα, ώστε τα σαγκουίνια να έρθουν στην επιφάνεια.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή