Η γνωστή food blogger Madame Ginger (κατά κόσμον Μαριλού Παντάκη) μαγειρεύει πάντα νηστίσιμα, αν και αυτός δεν είναι ο αυτοσκοπός της. Οι συνταγές του MadameGinger.com είναι plant-based, δηλαδή δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα, επομένως εντάσσονται εκ φύσεως στο πλαίσιο της νηστείας, αν και απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως του φύλου, της θρησκείας, της ηλικίας ή των διατροφικών τους προτιμήσεων.
10′ προετοιμασία
35′ ψήσιμο
Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την αλμυρή γκρανόλα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το φυστικοβούτυρο, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το θυμάρι, το λάδι και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε και πάλι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C, στον αέρα.
- Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα, ισιώνοντας την επιφάνεια. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Ανακατεύουμε ξανά το μείγμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Ξεφουρνίζουμε, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε την γκρανόλα να κρυώσει εντελώς.
- Τη σπάμε σε κομμάτια και τη φυλάσσουμε σε δοχείο με αεροστεγές κλείσιμο, έως 15 ημέρες, σε θερμοκρασία δωματίου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.