Σουπιές τουρσί

Οι σουπιές γίνονται και τουρσί! Κρατάνε ένα μήνα στο ψυγείο και ανά πάσα στιγμή έχουμε έναν θαυμάσιο μεζέ για ουζάκι ή τσίπουρο!

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

15′ μαγείρεμα

Σύνολο: 45′

Υλικά

Βάρος: 2 κιλά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις σουπιές τουρσί, ξεκινάμε στεγνώνοντας καλά τις σουπιές.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις σουπιές και το ελαιόλαδο) και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το μείγμα να πάρει βράση.
  3. Ρίχνουμε τις σουπιές, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5-7 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε τις σουπιές.
  5. Τις μοιράζουμε σε γυάλινα βάζα (ή σε δοχεία τροφίμων) και συμπληρώνουμε με το υγρό της κατσαρόλας. Αν χρειαστεί, τις πιέζουμε με ένα κουτάλι για να είναι εντελώς καλυμμένες με το υγρό.
  6. Ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο για να σχηματίσει ένα λεπτό, προστατευτικό φιλμ και κλείνουμε τα βάζα ή τα δοχεία με τα καπάκια τους.
  7. Μόλις κρυώσουν εντελώς τα βάζουμε στο ψυγείο, όπου διατηρούνται για 1 μήνα.

Σερβίρισμα

  1. Βγάζουμε από τα δοχεία όση ποσότητα από τις σουπιές θέλουμε, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις σερβίρουμε σκέτες, ως μεζέ, ραντισμένες με καλό ελαιόλαδο. Μπορούμε να τις προσθέσουμε και σε σαλάτες με όσπρια ή σε βραστά χόρτα ή να συνοδεύσουμε ζυμαρικά, ριζότι, πιλάφια.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή