20′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοχύλια με φρέσκια μυζήθρα και σέσκουλα, αρχικά βράζουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα κοχύλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα σέσκουλα με αλατοπίπερο για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μυζήθρα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και νερό από τα κοχύλια (περίπου 2-3 κουτ. της σούπας).
- Ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βγάζουμε τα κοχύλια από την κατσαρόλα, χωρίς να τα στραγγίξουμε, με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα τυριού.
- Αδειάζουμε και τα σέσκουλα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Σκορπίζουμε το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε τα κοχύλια με φρέσκια μυζήθρα και σέσκουλα.
Μυστικά
Με τη φρέσκια μυζήθρα ετοιμάζουμε μια απαλή τυρένια σάλτσα για τα σέσκουλα και τα ζυμαρικά.
Πηγή: Γαστρονόμος