Κοχύλια με φρέσκια μυζήθρα και σέσκουλα

Κοχύλια με φρέσκια μυζήθρα και σέσκουλα

Μια πλούσια και αρωματική μακαρονάδα με λίγα, απλά και οικονομικά υλικά ιδανική για το καθημερινό τραπέζι ειδικά όταν θέλετε να φάτε πιο ελαφριά.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
20′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοχύλια με φρέσκια μυζήθρα και σέσκουλα, αρχικά βράζουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα, με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα κοχύλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα σέσκουλα με αλατοπίπερο για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μυζήθρα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και νερό από τα κοχύλια (περίπου 2-3 κουτ. της σούπας).
  5. Ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Βγάζουμε τα κοχύλια από την κατσαρόλα, χωρίς να τα στραγγίξουμε, με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα τυριού.
  8. Αδειάζουμε και τα σέσκουλα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  9. Σκορπίζουμε το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε τα κοχύλια με φρέσκια μυζήθρα και σέσκουλα.

Μυστικά

Με τη φρέσκια μυζήθρα ετοιμάζουμε μια απαλή τυρένια σάλτσα για τα σέσκουλα και τα ζυμαρικά.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή