«Κεμπάπια» Φλώρινας

Τα κεμπάπια, από τα πλέον χαρακτηριστικά εδέσματα της Φλώρινας, μοιάζουν με ψητά σουτζουκάκια, φτιάχνονται με 3 κιμάδες και συνοδεύονται με μαϊντανοκρέμμυδα και μπούκοβο.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνταγή είναι από το βιβλίο της κ. Ιωάννας Πιτόσκα «Βαλκανική κουζίνα».

20′ προετοιμασία

10′ ψήσιμο

Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα «κεμπάπια» Φλώρινας, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια μήκους περίπου 6 εκ. και πάχους 2 εκ.
  3. Τα βάζουμε σε λαδωμένη σχάρα κάτω από το καυτό γκριλ, φροντίζοντας να στερεώσουμε ένα ταψί από κάτω, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος.
  4. Ψήνουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα σερβίρουμε σε πιάτα και συνοδεύουμε με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το μπούκοβο και πατάτες τηγανητές ή ζεστές πίτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή