Ψάρι με μυρωδικά και σαλάτα με ντοματίνια και αβοκάντο

Ψάρι με μυρωδικά και σαλάτα με ντοματίνια και αβοκάντο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικές φέτες ψαριού, λίγα σαλατικά και στο πι και φι έχουμε φαγητό. Το ψάρι μπαίνει στο τηγάνι με το αρωματικό λάδι και σε μερικά λεπτά είναι στο πιάτο, δίπλα στα ντοματίνια και το αβοκάντο.


9′ προετοιμασία 11′ μαγείρεμα Σύνολο: 20′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ψάρι με μυρωδικά και σαλάτα με ντοματίνια και αβοκάντο, ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε μέτρια φωτιά τα 60 ml από το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού (ταιριάζει επίσης το φρέσκο εστραγκόν – αν βρούμε) και λίγο ροζ πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι τα φύλλα του μυρωδικού να γίνουν τραγανά.
  2. Μεταφέρουμε τα φύλλα με τρυπητή σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί. Ψήνουμε στο αρωματισμένο λάδι που έμεινε τις φέτες ψαριού σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.
  3. Στο μεταξύ, για να φτιάξουμε τη σαλάτα, κόβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες ή τα ντοματίνια, το αβοκάντο σε κύβους, τα περιχύνουμε με 40 ml ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε.
  4. Σερβίρουμε το ψάρι με το λάδι του και τα φύλλα μυρωδικού και συνοδεύουμε με τη σαλάτα.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή