Το απόλυτο veggie burger από φασόλια και μανιτάρια, με μαγιονέζα δίχως αυγό

Το απόλυτο veggie burger από φασόλια και μανιτάρια, με μαγιονέζα δίχως αυγό

Χωρίς κρέας αλλά με όλη τη γεύση! Ένα από τα best seller του χορτοφαγικού Roots στη Θεσσαλονίκη είναι αυτό το μπέργκερ, και ο Μάνος Γρηγορόπουλος μας έδωσε τη συνταγή.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
25′ προετοιμασία
10′ τηγάνισμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα μπέργκερ

Για τη μαγιονέζα με κάππαρη

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Μπέργκερ

  1. Για να φτιάξουμε το απόλυτο veggie burger από φασόλια και μανιτάρια, με μαγιονέζα δίχως αυγό πρώτα μαρινάρουμε τα μανιτάρια στο μισό λάδι με το θυμάρι για 1 ώρα.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα «ψήνουμε» σε τηγάνι ή σχαροτήγανο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Βάζουμε σε μπολ τα φασόλια και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, αφήνοντας και μερικά κομματάκια (δεν θέλουμε πουρέ).
  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το τσίλι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  5. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε καλά.
  6. Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας

Μαγιονέζα

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα 4 πρώτα υλικά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, προσθέτοντας σταδιακά το λάδι. Ρίχνουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια, αλείφουμε τις βάσεις με μαγιονέζα και βάζουμε στα μισά από 1-2 φύλλα μαρούλι, κομμένα τοματίνια, από 1 μπιφτέκι και ροδέλες κρεμμυδιού.
  2. Σκεπάζουμε και σερβίρουμε τα veggie burger από φασόλια και μανιτάρια.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή