Πρωτότυπο κέικ με μπράουνι

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και κέικ και μπράουνι σε ένα γλυκό! Η απόλαυση εις διπλούν!

30′ προετοιμασία, 40′ ψήσιμο, 1 ώρα και 15′ αναμονή, Σύνολο: 2 ώρες και 25′

Υλικά

Μερίδες: 8-10 Μπράουνι

Κέικ

Διαδικασία

Μπράουνι

  1. Για να ετοιμάσουμε το κέικ με μπράουνι, πρώτα ντύνουμε εσωτερικά με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις περίπου 10×20 εκ.
  2. Βάζουμε τη σπασμένη κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το βούτυρο. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα δύο υλικά.
  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτή.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μερικές φορές, ίσα να ενσωματωθεί.
  5. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό χωριστά.
  6. Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα του μπράουνι στη φόρμα και το ψήνουμε για 10 λεπτά.

Κέικ

  1. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε το κέικ: Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ.
  2. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, προσθέτουμε σταδιακά λίγο-λίγο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και το ξύσμα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Βγάζουμε το μισοψημένο μπράουνι από τον φούρνο και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα του κέικ.
  4. Ξαναβάζουμε τη φόρμα στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
  5. Δοκιμάζουμε τρυπώντας το κέντρο του γλυκού με ένα μαχαίρι (ή καλαμάκι). Αν βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης κολλημένα επάνω του, είναι έτοιμο.
  6. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα στη φόρμα για περίπου 15 λεπτά.
  7. Μετά το ξεφορμάρουμε, τουμπάροντας τη φόρμα σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για περίπου 1 ώρα.

Μυστικά

Διπλασιάζουμε τα υλικά είτε του κέικ είτε του μπράουνι και φτιάχνουμε δύο ξεχωριστά γλυκά!

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή