Εύκολες βάφλες με τηγανητό αυγό και μπέικον

Εύκολες βάφλες με τηγανητό αυγό και μπέικον

Ψάχνετε ιδέες για το πρωινό του Σαββατοκύριακου; Αυτές οι εύκολες βάφλες με τηγανητό αυγό και μπέικον θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψάχνετε ιδέες για το πρωινό του Σαββατοκύριακου; Αυτές οι εύκολες βάφλες με τηγανητό αυγό και μπέικον θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

Τεμάχια: 10

  •  280 γρ. (2 γεμάτες κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι μαλακό
  •  2 κοφτά κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  470 γρ. (2 + 1/3 κούπας) γάλα
  •  2 μεγάλα αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  •  115 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο, αλλά κρύο + λίγο για τη βαφλιέρα

Σερβίρισμα

  •  10 αυγά
  •  1/2 κούπα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  •  20 φέτες μπέικον

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις εύκολες βάφλες με τηγανητό αυγό και μπεϊκον, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι).
  2. Προσθέτουμε το γάλα και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν όλοι οι σβόλοι.
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  5. Αδειάζουμε τη μαρέγκα στον χυλό και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα.
  6. Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα μέχρι να κάψει και την αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
  7. Αδειάζουμε περίπου 1/3-1/2 κούπα από το μείγμα στο κέντρο και κλείνουμε τη βαφλιέρα.
  8. Ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα η βάφλα. Τη βγάζουμε και τη διατηρούμε ζεστή μέχρι να ψήσουμε και τις υπόλοιπες.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο για 1 λεπτό και ρίχνουμε προσεκτικά τα μισά αυγά.
  2. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι τους και να σχηματιστούν χρυσαφένιες δαντελωτές άκρες. Γέρνουμε κάθε τόσο το τηγάνι για να συγκεντρωθεί σε μία πλευρά το ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι το μαζεύουμε και περιχύνουμε τα αυγά για 1/2-1 λεπτό, περισσότερο γύρω από τον κρόκο ώστε να ψηθούν και τα υδαρή μέρη του ασπραδιού.
  3. Βγάζουμε τα αυγά σε μια πιατέλα και τηγανίζουμε τα υπόλοιπα πέντε με τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  4. Μόλις τελειώσουμε με τα αυγά, σκουπίζουμε το καυτό τηγάνι προσεκτικά. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε τις φέτες μπέικον.
  5. Τις τηγανίζουμε για μερικά λεπτά στο λίπος που θα βγάλουν, μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρώμα.
  6. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  7. Βάζουμε από 1 αυγό και 2 φέτες μπέικον πάνω σε κάθε βάφλα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά

Αν θέλουμε να σερβίρουμε αυτές τις βάφλες με γλυκιά επικάλυψη, θα προσθέσουμε στη ζύμη 70 γρ. ζάχαρη.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή