Κοτόπιτα σαν στρούντελ

Απίθανη, ζουμερή και με πλούσια γέμιση, στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε υλικά κατά το προσωπικό μας γούστο, είναι αυτή η κοτόπιτα που θυμίζει εμφανισιακά στρούντελ.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

1 ώρα ψήσιμο

Σύνολο: 1 ώρα και 30′

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη κοτόπιτα σαν στρούντελ, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το καλαμπόκι και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, μαζί με τριμμένη γραβιέρα, το γάλα, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Το ανοίγουμε ελαφρώς πιέζοντάς το με τα χέρια μας.
  5. Απλώνουμε τη γέμιση της κοτόπιτας στο κέντρο, παράλληλα με τη μακριά πλευρά της σφολιάτας. Κόβουμε δεξιά και αριστερά το φύλλο σφολιάτας σε λωρίδες πλάτους περίπου 2 εκ.
  6. Γυρίζουμε την επάνω και κάτω μεριά της ζύμης προς τα μέσα για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και αρχίζουμε να πλέκουμε τις λωρίδες μία δεξιά προς το κέντρο και μία αριστερά προς το κέντρο σαν να πλέκουμε κοτσίδα.
  7. Αλείφουμε με το μείγμα του κρόκου και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55.

Πηγή: Γαστρονόμος

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή