Στρείδια ψητά, σερβιρισμένα με σκορδοστούμπι του πατσά

Στρείδια ψητά, σερβιρισμένα με σκορδοστούμπι του πατσά

Τι σχέση έχουν τα στρείδια με τον πατσά; Είναι και εκείνα τέλεια όταν σερβίρονται με σκορδοστούμπι. Ένας αξιομνημόνευτος μεζές!

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαίσιο έδεσμα τα στρείδια και σχετικά ακριβό. Για να μην πάει έστω και ένα χαμένο, ακολουθούμε τις οδηγίες της διαδικασίας σχετικά με το ψήσιμο στα κάρβουνα ή στο γκριλ, αλλά ψήνουμε πρώτα ένα, βλέπουμε αν είναι έτοιμο στον χρόνο που πρέπει, ώστε να τον προσαρμόσουμε ελαφρώς ανάλογα με τη συσκευή μας, και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.

Υλικά

Μερίδες: 6 ως μεζές

  •  12 ολόφρεσκα στρείδια
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  200 ml λευκό βαλσαμικό ξίδι
  •  1 κοκκινόφλουδο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένη
  •  1 κουτ. σούπας καυτερό μπούκοβο
  •  1 κουτ. σούπας γλυκό μπούκοβο
  •  1 κουτ. σούπας καπνιστό μπούκοβο
  •  1.000 γρ. χοντρό θαλασσινό
  •  αλάτι, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα στρείδια ψητά, σερβιρισμένα με σκορδοστούμπι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα τρία είδη μπούκοβου, και αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Ετοιμάζουμε θράκα δυνατή και ψήνουμε τα στρείδια για 2 λεπτά. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε σε πολύ δυνατό, προθερμασμένο γκριλ για 5-7 λεπτά.
  3. Απλώνουμε το χοντρό αλάτι σε μια φαρδιά πιατέλα και τακτοποιούμε εκεί τα στρείδια.
  4. Ραντίζουμε με το σκορδοστούμπι και σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε τα στρείδια πάνω σε στρώμα αλατιού, τα μοιράζουμε σε γερά, πλυμένα και μεγάλα φύλλα κέιλ.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή