Γαρδουμπάκια γιαχνί με κολοκυθάκια και πατάτες

Γαρδουμπάκια γιαχνί με κολοκυθάκια και πατάτες

Ενας πολύ ιδιαίτερος και μερακλίδικος μεζές που θα κλέψει την παράσταση σε κάθε τραπέζι

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας πολύ ιδιαίτερος και μερακλίδικος μεζές που θα κλέψει την παράσταση σε κάθε τραπέζι.

1 ώρα προετοιμασία

1 ώρα και 30′ μαγείρεμα

Σύνολο: 2 ώρες και 30′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

Προετοιμάζουμε έντερα και κοιλιές

  1. Για τα γαρδουμπάκια γιαχνί με κολοκυθάκια και πατάτες, ξεκινάμε και πλένουμε τις κοιλιές πολύ καλά σε μπόλικο νερό. Περνάμε μέσα από τα έντερα άφθονο νερό με πίεση μέχρι να βγαίνει εντελώς καθαρό, τα γυρνάμε τα μέσα έξω περνώντας τα μέσα από ένα ξυλάκι.
  2. Ζεματίζουμε κοιλιές και έντερα σε αλατισμένο νερό.
  3. Ξύνουμε την τραχιά επιφάνεια της κοιλιάς, μέχρι να ασπρίσει. Ξεπλένουμε καλά. Αν θέλουμε, αφήνουμε για 10 λεπτά κοιλιές και έντερα μέσα σε ένα μπολ με νερό, αλάτι και στυμμένα νεράντζια και λεμόνια, ώστε να φύγουν οι άσχημες μυρωδιές και να δώσουν ένα πιο φίνο άρωμα. Τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε όλα με χαρτί κουζίνας.
  4. Κόβουμε την κοιλιά σε τετράγωνα κομμάτια 6-7 εκ. και τα διπλώνουμε σε μικρά ρολάκια.
  5. Τυλίγουμε το καθένα με ένα κομμάτι έντερο, φτιάχνοντας μακρόστενα δεματάκια, όπως είναι τα γαρδουμπάκια.
  6. Σφηνώνουμε την άκρη του εντέρου σπρώχνοντάς το με ένα μαχαίρι κάτω από το υπόλοιπο τυλιγμένο έντερο, έτσι ώστε να μη λυθεί στο μαγείρεμα.
  7. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε τα γαρδουμπάκια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και νερό τόσο ώστε να καλύπτει ως τη μέση τα γαρδουμπάκια.
  10. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  11. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και αυτά και να μελώσει το φαγητό.
  12. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγή: Gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή