Τυρόψωμο με φρέσκια ρίγανη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Εβρίτης σεφ Γιώργος Χρυσανίδης, άριστος γνώστης της γαστρονομίας του τόπου, ετοίμασε για τον «Γ» τα αγαπημένα του πιάτα, όπως αυτό το αρωματικό τυρόψωμο με φρέσκια ρίγανη και φέτα.

20′ προετοιμασία, 40′ ψήσιμο, 1 ώρα αναμονή, Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Βάρος: 1 κιλό

Διαδικασία

 1. Για να ετοιμάσουμε το τυρόψωμο με φρέσκια ρίγανη στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρίσει ελαφρά στην επιφάνεια.
 2. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι, δουλεύοντας τα υλικά με τον γάντζο, μέχρι να ενωθούν σε μια τραχιά ζύμη.
 3. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, χλιαρό.
 4. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη σφιχτή αλλά λεία, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και από τα χέρια μας.
 5. Σκεπάζουμε τον κάδο με μια πετσέτα ή με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 40-60 λεπτά, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει.
 6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
 7. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Λαδώ- νουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 32 εκ. και βάζουμε εκεί το ένα κομμάτι ζύμης.
 8. Το πιέζουμε με τα χέρια μας μέχρι να απλωθεί και να καλύψει όλο τον πυθμένα του ταψιού.
 9. Το αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο και σκορπίζουμε πάνω του το 1/3 της φέτας και το 1/3 της ρίγανης.
 10. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι ζύμης, το οποίο λαδώνου- με καλά και το στρώνουμε πάνω στην απλωμέ- νη ζύμη του ταψιού.
 11. Πασπαλίζουμε κι αυτό με φέτα και ρίγανη.
 12. Κάνουμε το ίδιο με το τρίτο κομμάτι ζύμης.
 13. Πιάνουμε όλα μαζί τα απλω- μένα ζυμάρια και τα τυλίγουμε σε ρολό μέσα στο ταψί και μετά το πιέζουμε με τις παλάμες μας ώστε να απλώσει και να καλύψει όλο τον πυθμένα.
 14. Τυλίγουμε ξανά σε ρολό από άλλη πλευρά και το απλώνουμε ξανά σε όλο το ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φουρνίζουμε.
 15. Ψήνουμε το τυρόψωμο για 35-40 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Το σερβίρουμε χλιαρό ή μόλις κρυώσει.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT