Guarantee: η «ιδέα» του σάντουιτς

Guarantee: η «ιδέα» του σάντουιτς

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Κοντά στην στάση ΦΙΞ του Μετρό, στη γωνία της Βεϊκου με την Στρατηγού Κοντούλη.

Η ατμόσφαιρα: Απο τα ανίψια μου άκουγα επί χρόνια (πολύ πριν τα ηλεκτρονικά media ανακηρύξουν το μαγαζί, που υπάρχει στην ίδια γωνία από το 1988, ένα από τα καλύτερα στριτφουντάδικα της πόλης) εγκώμια για τα «φανταστικά» σάντουιτς του κ. Γιάννη και της κ. Χαρούλας. ∆οκίμασα και πείστηκα. Γι΄αυτό και συχνά θα με δείτε στην ουρά του.

Θέλει υπομονή, ιδίως τα μεσημέρια του Σαββάτου, γιατί έρχονται από όλη την Αθήνα. Ακόμα και με πολυκοσμία, πάντως, όλα κυλούν ρολόϊ και με ιδιαίτερη ηρεμία – αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον μειλίχιο χαρακτήρα του κ. Γιάννη, της κ. Χαρούλας και του γιού τους Γιώργου.

Guarantee: η «ιδέα» του σάντουιτς-1
Guarantee: η «ιδέα» του σάντουιτς-2

Τι τρώμε- τι πίνουμε: Εχετε να διαλέξετε από 27 είδη τυριών (από γραβιέρα Κρήτης, φέτα, κατίκι μέχρι vieux pane, chevre, πεκορίνο), άλλα τόσα αλλαντικών (από σύγλινο Μάνης μέχρι spianata Καλαβρίας και ισπανικό χαμόν), ψητά κρεατικά (από ροστ μπιφ μέχρι μπιφτέκι κοτόπουλου), 11 είδη ψωμιού εκλεκτής ποιότητας (συνήθως επιλέγω το καμπαγιού που παίρνει από το φούρνο του Τάκη) και την ποικιλία λαχανικών και σαλτσών.

Εγώ έχω βρει μια ασφαλή μέθοδο: ξέρω ότι ο κ. Γιάννης συμφωνεί με την φιλοσοφία μου («όσο πιο απλό τόσο πιο καλό»), γι' αυτό κάθε φορά επιλέγω ένα υλικό και εκείνος αναλαμβάνει να το συμπληρώσει – ποτέ δεν με έχει «προδώσει». Οποια κι αν είναι η επιλογή σας μπορείτε να την συνοδέψετε με φρέσκο χυμό φρούτων ή καφέ.

Ο λογαριασμός: περίπου 3-6€ το σάντουιτς (ανάλογα με τα υλικά).

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε μέρα 09.00  έως 17.00, εκτός από Κυριακή.

Guarantee

Βεΐκου 41

Τ/210-92.26.924

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή