Πλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο

Πλευρώτους με μουστάρδα και δεντρολίβανο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 40΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό πλευρώτους, καλά καθαρισμένα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml φρέσκος χυμός λεμονιού (ή όσο μας αρέσει)
  • 300 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών (βλ. σελίδα 100) ή νερό
  • 80 γρ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο και περασμένο από σήτα, ώστε να γίνει σκόνη (εναλλακτικά, βάζουμε 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη,
  • με διαφορετικό αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Παίρνουμε ένα ταψί που να χωράει τα πλευρώτους σε μονή στρώση και τα στρώνουμε με το κοτσάνι προς τα πάνω.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ζωμό ή το νερό, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι, να αναμειχθούν.

Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μανιτάρια, ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν, αλλά να είναι ζουμερά.

Σερβίρουμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και συνοδεύουμε με λαχανοσαλάτα, πράσινες ελιές και κρίθινα παξιμάδια.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή