Από το Μπρόντγουεϊ στην οδό Ακαδημίας

Από το Μπρόντγουεϊ στην οδό Ακαδημίας

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για περισσότερα από 50 χρόνια, εκεί ήταν η Εθνική Λυρική Σκηνή. Από το 1958 που πρωτοεγκαταστάθηκε, το κτίριο που τη στέγαζε ήταν σύμβολο της οδού Ακαδημίας. Γι’ αυτό και όταν κατέβασε, έστω και για λίγο, τα ρολά του, μετά την αποχώρηση της Λυρικής και τη μετάβασή της στη νέα της έδρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η –ευτυχώς σύντομη– σκοτεινιά που ακολούθησε ξένισε τους Αθηναίους.     

Από πέρυσι τέτοια εποχή, το ιστορικό «Ολύμπια» ξαναζωντάνεψε ως το νέο Δημοτικό Θέατρο της Αθήνας «Μαρία Κάλλας». Εκεί μεταφέρθηκαν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Big Band καθώς και η Φιλαρμονική του δήμου και υποδέχονται πλέον το κοινό τους. 

Τώρα, όμως, έρχεται και η λάμψη του Μπρόντγουεϊ. Σε λίγες ημέρες, για πρώτη φορά, η πρώτη μεγάλη παραγωγή ενός διεθνούς φήμης τίτλου έρχεται στο «Ολύμπια» από τις 11 Δεκεμβρίου. Το θεαματικό «Chicago», ένα από τα κορυφαία μιούζικαλ όλων των εποχών, των Τζον Κάντερ, Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι, με τη σκηνοθεσία και τις πρωτοποριακές χορογραφίες του τελευταίου να έχουν αφήσει εποχή, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. 

Σε αυτές τις πρόβες και στο backstage «τρύπωσε» και ο φωτογράφος του «Κ», λίγες ημέρες πριν η υπερπαραγωγή με τους 34 συντελεστές επί σκηνής κάνει τον ιστορικό χώρο ξανά έναν κορυφαίο πόλο έλξης της χειμερινής Αθήνας. 

 

Από το Μπρόντγουεϊ στην οδό Ακαδημίας-1

Η Νάντια Μπουλέ έχει αναλάβει τον ρόλο της Ρόξι Χαρτ.

 

Σικάγο γίναμε!

Η ελληνική εκδοχή του «Chicago» έχει να ανταγωνιστεί θρυλικούς θιάσους του παρελθόντος, μεγάλες ερμηνείες και αμέτρητα βραβεία. Συνολικά έχει τιμηθεί με 6 βραβεία Tony, 2 βραβεία Olivier, 5 βραβεία κριτικών, αλλά και το βραβείο Grammy για το καλύτερο Musical Album το 1998. Ενώ η ταινία του 2002, με πρωταγωνιστές την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, τη Ρενέ Ζελβέγκερ και τον Ρίτσαρντ Γκιρ, από όπου το μιούζικαλ έφτασε σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό, κέρδισε και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. 

Στην ελληνική παράσταση πρωταγωνιστούν επτά ηθοποιοί. Τον ρόλο της Roxie Hart έχει η Νάντια Μπουλέ, ενώ της Velma Kelly η Μαρία Διακοπαναγιώτου. Στον ρόλο του δικηγόρου Billy Flynn θα δούμε μέχρι τέλος Ιανουαρίου τον Αιμιλιανό Σταματάκη και Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο τον Αργύρη Πανταζάρα (πρόκειται για διπλή διανομή). Ο Μίνως Θεοχάρης θα υποδυθεί τον Amos Hart, ενώ τον ρόλο του Fred θα αναλάβει ο Γιάννης Ποιμενίδης. Στον ρόλο της Mama Morton η Δάφνη Λαμπρόγιαννη. Συμμετέχουν ακόμα 14 ηθοποιοί-χορευτές και δωδεκαμελής ορχήστρα. 

Το «Chicago» είναι βασισμένο σε θεατρικό του 1926, γραμμένο από τη δημοσιογράφο Maurine Dallas Watkinks, και αφορά πραγματικά γεγονότα που είχε καλύψει η ίδια ως ρεπόρτερ. Η ιστορία είναι στην ουσία μια σάτιρα για τη διαφθορά της ποινικής δικαιοσύνης και την έννοια του σταρ-εγκληματία. 

Την απόδοση στα ελληνικά υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, τη μουσική διδασκαλία και διεύθυνση ορχήστρας ο Αλέξιος Πρίφτης, τις χορογραφίες η Chali Jennings, τα σκηνικά σχεδιάζει ο Μανόλης Παντελιδάκης και τα κοστούμια ο Γιώργος Σεγρεδάκης. ■

Ώρα έναρξης: 20.30 (στις 13, 20 και 25 Δεκεμβρίου, έναρξη 21.30). Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή