Αυτός, αυτή και το καλοκαίρι

Αυτός, αυτή και το καλοκαίρι

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σε είκοσι χρόνια από σήμερα θα μετανιώσεις περισσότερο για τα πράγματα που δεν έκανες παρά για όσα έκανες. Γι’ αυτό λύσε τα σχοινιά. Σάλπαρε μακριά από το ασφαλές λιμάνι. Άσε τον αέρα να φουσκώσει τα πανιά σου. Εξερεύνησε. Ονειρέψου. Ανακάλυψε».

Το διάσημο εμψυχωτικό απόφθεγμα που παρακίνησε γενιές Αμερικανών (και όχι μόνο) να ανοίξουν τα φτερά τους αποδιδόταν εσφαλμένα για δεκαετίες στον Μαρκ Τουέιν, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει αν είσαι 20 ή 30 χρόνων. Και ο Αλέν Ντελόν και η Τζέιν Φόντα ήταν 28 και 26 αντίστοιχα, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία του Ρενέ Κλεμάν «Ο τυχοδιώκτης» («Les Félins»), που άρχισε να γυρίζεται τον Αύγουστο του 1963 σε ονειρικές τοποθεσίες της Γαλλικής Ριβιέρας, με προεξάρχουσα την παραμυθένια παραθαλάσσια έπαυλη Villa Torre Clementina στο Ροκμπρίν Καπ Μαρτέν, όπου είναι γυρισμένες πολλές σκηνές της ταινίας. Δεν ξέρουμε αν η κοινή βόλτα για σκι ήταν σκηνοθετημένη από τους παραγωγούς για επικοινωνιακούς σκοπούς. Η Φόντα είχε λόγους να είναι παρεξηγημένη με τον ωραίο Γάλλο συμπρωταγωνιστή της, ο οποίος ήθελε να επιβάλει για τον ίδιο ρόλο τη Νάταλι Γουντ.

«Τα γυρίσματα ήταν χαοτικά, έβρεχε και το σενάριο άλλαζε διαρκώς», έχει δηλώσει η Αμερικανίδα σταρ και ακτιβίστρια για εκείνη την πρώτη της ταινία στη Γαλλία. Παρά τις μάλλον όχι ιδιαίτερα ευτυχείς αναμνήσεις, χάρη σε αυτή την ευκαιρία γνώρισε τον σκηνοθέτη Ροζέ Βαντίμ, τον πρώτο μεγάλο έρωτα της ζωής της, μετέπειτα σύζυγο και πατέρα της κόρης της Βανέσα. Ο άγνωστος κύριος (ή κυρία) που έγραψε τα σοφά λόγια της εισαγωγής είχε μάλλον δίκιο. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή