Οι εντιμότατοι φίλοι του

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ντε Κίρικο κοιτάζει αυστηρά τον φακό στο σπίτι του στη Ρώμη, ο Στρατής Μυριβήλης περπατά με την κόρη του Ρίτα στου Φιλοπάππου, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μάνος Χατζιδάκις ποζάρουν αγκαζέ σε κεντρικό δρόμο της ιταλικής πρωτεύουσας, ο Μ. Καραγάτσης και ο Γιώργος Κατσίμπαλης καλεσμένοι στο σπίτι του Σπύρου Βασιλείου, στην οδό Γουέμπστερ, στην Αθήνα, γιορτάζουν τα κούλουμα.

Οι φωτογραφίες του Ιταλού νεοελληνιστή Mario Vitti μαρτυρούν πως ο σπουδαίος γραμματολόγος και χαρτογράφος της νεοελληνικής λογοτεχνίας υπήρξε σημαντικό μέλος στην παρέα της ελληνικής και ιταλικής διανόησης της εποχής του.

Η έκθεση «Η Ύδρα για τον Μario Vitti. Γραφείο με θέα, φωτογραφίες 1948-1981», που διοργανώνουν ο Δήμος Ύδρας και το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης στην αίθουσα τέχνης «Μελίνα Μερκούρη» (παλιό λοιμοκαθαρτήριο), προβάλλει πρόσωπα και σκηνές από το κοσμοπολίτικο λόγιο περιβάλλον στο οποίο έζησε ο ερασιτέχνης φωτογράφος και μελετητής.

Στην Αθήνα ή στη Ρώμη, στην Ύδρα ή τη Μύκονο, σε δρόμους, βιβλιοπωλεία, αμμουδιές αλλά και αυλές και εσωτερικά κατοικιών, ο Vitti δεν έχανε την ευκαιρία να απαθανατίζει στιγμές με τους συνομιλητές και φίλους του. «Ποτέ δεν έλειπε η κατάλληλη στιγμή για μια πόζα ή για αιφνιδιασμούς με τον φακό, χωρίς ωστόσο να κόβεται η ορμή και η έξαψη της συζήτησης», σημείωνε ο ίδιος. Στην ίδια εκδήλωση, την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, ο μεγάλος ελληνιστής θα αναγορευθεί σε επίτιμο δημότη Ύδρας. *Από 26/08 έως 14/09, www.miet.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή