Η δημοκρατία της πισίνας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρές, μεγάλες, φθηνές, αλλά και ακριβές, που σχεδόν μοιάζουν με κανονικές, με μονόκερους, πολύχρωμες, φουσκωτές, οι πλαστικές πισίνες είχαν φέτος, αυτό το παράξενο καλοκαίρι του 2020, την τιμητική τους. Όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου σίγουρα κι εσείς διαπιστώσατε την αύξηση στις πωλήσεις τους, είτε γιατί τις προμηθευτήκατε οι ίδιοι είτε χαζεύοντάς τες στα διπλανά μπαλκόνια, στις αυλές, στις πόλεις και στα εξοχικά. Στην Ισπανία, η μόδα ήταν επίσης αναγκαστική.

Όπως το ζευγάρι της φωτογραφίας, που τοποθέτησε μία έξω από την είσοδο του διαμερίσματός του στις εργατικές κατοικίες της Σεβίλλης, πολλοί Ισπανοί βρήκαν σε αυτές τη λύση για τον Covid, αλλά και την οικονομική ανέχεια που αυτός συνεπάγεται – πολλοί δυσκολεύτηκαν να βρουν χρήματα για διακοπές. Οι φορητές πισίνες ξεκίνησαν να πωλούνται ήδη από τον Μάιο, όταν η Ισπανία ήταν ακόμη στη μέση του lockdown και πολλοί φοβούνταν ότι θα περάσουν το καλοκαίρι τους κλεισμένοι στο σπίτι. Μέχρι τον Ιούνιο τα περισσότερα μοντέλα είχαν ήδη εξαντληθεί. Και τώρα, που το θερμόμετρο και στην Ισπανία αγγίζει συχνά τους 40 βαθμούς, όσοι υπήρξαν προνοητικοί ή κατέφυγαν στην αγορά μεταχειρισμένων νιώθουν να δικαιώνονται… Ας ελπίσουμε του χρόνου να είναι αχρείαστες. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή