Η νέα φυλή των skinfluencers

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γκουρού της περιποίησης του δέρματος με τα εκατομμύρια ακολούθους.

Είναι 24 ετών, δεν έχει κανένα σχετικό πτυχίο, και όμως θεωρείται γκουρού της περιποίησης του δέρματος, με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ακολουθούν πιστά τις συμβουλές του. Ο Hyram Yarbro είναι ένας –ίσως ο διασημότερος– εκπρόσωπος της νέας φυλής influencers, των skinfluencers. Αναδείχθηκαν εν μέσω καραντίνας, όταν εκτοξεύτηκε το ενδιαφέρον για τη φροντίδα του δέρματος και για οποιαδήποτε διαδικασία ομορφιάς μπορούσε να γίνει στο σπίτι. Κύριο μέσο τους, η πλατφόρμα του Tik Tok. Βασικό κοινό τους η γενιά Ζ, όσοι έχουν γεννηθεί δηλαδή μετά το 1995. Και το κατόρθωμά τους; Φαίνεται πως αυτή τη στιγμή ορίζουν την αγορά των σχετικών προϊόντων όσο κανείς άλλος. 

Η νέα φυλή των skinfluencers-1

Τι κάνει ο Hyram; Μέσω του καναλιού του στο YouTube, που μετατράπηκε σε λογαριασμό στο Tik Tok, κάνει αυστηρότατες κριτικές, tutorials για τα συστατικά προϊόντων, για τα οποία μοιάζει να γνωρίζει τα πάντα, βίντεο που σχολιάζουν τη ρουτίνα φροντίδας δέρματος διαφόρων διασημοτήτων ή influencers, ενώ σε όλα αυτά δεν διστάζει να είναι σκληρός ακόμα και με προϊόντα εταιρειών που πλέον τον πληρώνουν για συνεργασίες – συνεργασίες που έως τον Ιούλιο φέτος του απέφεραν πάνω από 265.000 δολάρια. Και αυτό γιατί ακόμα και η αναφορά του προϊόντος από το στόμα του είναι επαρκής διαφήμιση. Γιατί; Τον Μάρτιο, πριν από το lockdown, το Skincare by Hyram, ο λογαριασμός του στο Tik Tok, είχε 100.000 ακολούθους. Σήμερα, μόλις οκτώ μήνες μετά, ξέρετε πόσους έχει; 
Έξι εκατομμύρια… 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή