Ο καλός άνθρωπος του Νότου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ντόλι Πάρτον ήταν πάντα κάτι περισσότερο από μια πληθωρική ξανθιά. 

Είναι Μάιος, είναι 1977 και… δεν έχει πανδημία. Η Ντόλι Πάρτον, με την αρχετυπική της εμφάνιση (πλούσια ξανθή κόμη, πληθωρικό μπούστο, το καλόκαρδο χαμόγελο μιας γυναίκας από τον Νότο), μοιράζει αυτόγραφα σε φαν, σε ένα μεγάλο κατάστημα δίσκων της Ατλάντα. Στα 31 της είναι σταρ της κάντρι σκηνής· έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια από την άλλη μεγάλη της επιτυχία, όχι το «Jolene», αλλά το «I will always love you», που οι νεότερες γενιές άκουσαν για πρώτη φορά από την αείμνηστη Γουίτνεϊ Χιούστον. Η παρεξήγηση με τον Έλβις Πρίσλεϊ, που ήθελε επίσης να ερμηνεύσει το ίδιο τραγούδι, ανήκει στο παρελθόν, ενώ δεν είναι μακριά και ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος στη μεγάλη οθόνη, το θρυλικό «9 με 5», δίπλα στις Τζέιν Φόντα και Λίλι Τόμλιν.

Τα χρόνια πέρασαν και, χωρίς να το πολυκαταλάβουμε, η Πάρτον άλλαξε… πίστα. Ξεχάστε το αγαθό κορίτσι από τους πρόποδες των Smoky Mountains του Τενεσί, ξεχάστε την περσόνα της ελαφρόμυαλης σταρ που δόξασε η πιο βαθιά Αμερική. Και αυτό συνέβη πολύ πριν μάθουμε για τη δωρεά του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για την παραγωγή του εμβολίου της Moderna. Τα σημάδια ήταν πάντα εκεί, αλλά στους ανθρώπους μάς αρέσουν τα στερεότυπα. Αμετακίνητη στο πλευρό των αδυνάτων, η Ντόλι Πάρτον, στα 74 της, κάνει ένα απρόσμενο δώρο στην ανθρωπότητα, εν,ώ αν θέλετε να την απολαύσετε, το μιούζικαλ «Christmas on the Square» είναι ήδη στον αέρα του Netflix. Όπως πρότεινε ένας χρήστης του Twitter, το χάσταγκ «dollypartoning» μπορεί να καθιερωθεί ως χαρακτηρισμός για κάποιον που ήδη μας άρεσε αλλά αποδείχθηκε καλύτερος άνθρωπος από όσο περιμέναμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή