Τα φώτα ανάβουν ξανά

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ του ελληνικού πολιτιστικού χάρτη, το Sani Festival επιστρέφει το φετινό καλοκαίρι ύστερα από την περσινή, σχεδόν αναπόφευκτη παύση. Αν και ο κορωνοϊός δείχνει αποφασισμένος να μη μας αφήσει σε ησυχία ακόμα, η μαγική συνθήκη στην οποία μας είχε κακομάθει η δημιουργική ομάδα του Sani Resort είναι και πάλι στη διάθεσή μας – ο βαθμός ευκολίας στην πρόσβαση του μοναδικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής καθιστά τους Θεσσαλονικείς αναγνώστες μας αξιοζήλευτα προνομιούχους. Για τους λιγότερο τυχερούς, το πυκνό πρόγραμμα του φεστιβάλ, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της επί σειρά ετών καλλιτεχνικής διευθύντριάς του, Όλγας Ταμπουρή-Μπάμπαλη, γίνεται η ιδανική αφορμή για να φανταστούμε μια μοναδική εξόρμηση. Η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο 10 Ιουλίου, όταν ο χαρισματικός τρομπετίστας Avishai Cohen θα ανηφορίσει τον λόφο της Σάνης με τους συνοδοιπόρους του, το συγκρότημα Big Vicious. Η ενότητα Jazz on the Hill κλιμακώνεται μία εβδομάδα αργότερα με έναν ζωντανό θρύλο της τζαζ και το κουαρτέτο του: ο σαξοφωνίστας, συνθέτης και αρχιμουσικός Μπράντφορντ Μαρσάλις θα δώσει για δεύτερη φορά το «παρών» στη Σάνη. Τα επόμενα ραντεβού περιλαμβάνουν τον Στέφανο Κορκολή (24/7), τον διάσημο μουσικό κρουστών Mino Cinelu (31/7), τον διακεκριμένο Γάλλο βιρτουόζο του ακορντεόν Richard Galliano (7/8), την Ελληνοβραζιλιάνα Κατερίνα Πολέμη (11/8), το JukeBox του Νίκου Πορτοκάλογλου (14/8) και τέλος ένα πρωτότυπο ταξίδι-οδοιπορικό στο εικαστικό ρεύμα της Ρωσικής Πρωτοπορίας, με την αρωγή της κλασικής μουσικής (21/8).

Τα φώτα ανάβουν ξανά-1
Η Κατερίνα Πολέμη, η μπάντα του Avishai Cohen και το κουιντέτο του Μπράντφορντ Μαρσάλις.

INFO
Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά δύο εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση. Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4), SYMVOLI (Στοά Λεβή – Βενιζέλου 3) και online: sanifestival.gr και viva.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή