Δρόμοι έκφρασης

Ο νέος χώρος τέχνης της Κηφισιάς και ο δημιουργικός διάλογος των καλλιτεχνών που φιλοξενεί.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ARTFLYER.NET ΞΕΚΙΝΗΣΕ την πορεία του πριν από μία δεκαετία ως ένα πρωτοποριακό δίκτυο έρευνας και παρουσίασης της σύγχρονης τέχνης και του design. «Στόχος μου ήταν να καταγράψω τον χώρο εργασίας του δημιουργού και να συγκεντρώσω όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, για να πετύχω μια πληρέστερη αφήγηση γύρω από τον ίδιο και το έργο του», αναφέρει η Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη, εμπνεύστρια της πλατφόρμας. Η ιδέα της ήταν να στεγάσει στον ίδιο ψηφιακό χώρο ανθρώπους από όλα τα δημιουργικά πεδία: τέχνες, μόδα, design, φωτογραφία. Το αποτέλεσμα που προκύπτει από την αλληλεπίδραση διαφορετικών δρόμων έκφρασης, όπως η μόδα και οι τέχνες, είναι αυτό που κυρίως ενδιαφέρει το δίκτυο. «Γι’ αυτό γεννήθηκε το artflyer, για να προσφέρει αυτό το σημείο διαλόγου», τονίζει. Ο πρώτος που φιλοξένησε η πλατφόρμα ήταν ο Christian Louboutin. Ακολούθησαν πολλοί άλλοι, καλύπτοντας όλο το φάσμα της σύγχρονης δημιουργικής έκφρασης: Ron Arad, Tony Cragg, Urs Fischer, Mary Katrantzou, Kiki Smith, Joana Vasconcelos, Erwin Wurm. Τα ίδια λαμπερά ονόματα συμμετέχουν –με ένα έργο ή προσωπικό τους αντικείμενο το οποίο έχει επιδράσει στη διαδρομή τους– και στην έκθεση με τίτλο Τhe Tenth Anniversary που εγκαινίασε τη μόνιμη στέγη του δικτύου σε μια υπέροχη μονοκατοικία στην Κηφισιά, πριν από λίγες ημέρες. «Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στον χώρο, αισθάνθηκα ότι έχει την αύρα που αναζητούσα.

Δρόμοι έκφρασης-1
Άποψη του Artflyer.

Με συναρπάζει η ιδέα ότι ο άλλοτε κάτοικος του σπιτιού, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Ζήσιμος Λορεντζάτος, έκανε στους ίδιους χώρους συζητήσεις με τον Ανδρέα Εμπειρίκο και τον Γιώργο Σεφέρη. Θα μπορούσε κανείς να πει πως ο δημιουργικός διάλογος ξεκίνησε τότε και συνεχίζεται τώρα με έναν τρόπο διαφορετικό». Εκτός από τα έργα, παρουσιάζονται φωτογραφίες και αποσπάσματα από συνεντεύξεις που έχουν αναρτηθεί παλαιότερα στην πλατφόρμα, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να αντλήσει περισσότερα στοιχεία γύρω από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην πρώτη περιοδική δραστηριότητα της νέας γκαλερί.

INFO
Έως 26/09, Αργυροπούλου 15, Κηφισιά, artflyer.net

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή