Σινεμά ο παράδεισος στα Εξάρχεια

Σινεμά ο παράδεισος στα Εξάρχεια

Δεκατέσσερις κλασικές ταινίες, δύο πρεμιέρες και γνήσια κινηματογραφική ψυχαγωγία συνθέτουν το πρόγραμμα του αθηναϊκού θεσμού που φιλοξενείται στη Ριβιέρα.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ο Ηλίας Φραγκούλης, κριτικός κινηματογράφου και διευθυντής της ιστοσελίδας Free Cinema, επιμελήθηκε τυχαία το πρόγραμμα του θερινού σινεμά της Δεξαμενής στο Κολωνάκι για μία εβδομάδα, με ένα αφιέρωμα ταινιών που διαδραματίζονταν τους καλοκαιρινούς μήνες. Δέκα χρόνια αργότερα και παρά τις δυσκολίες, το «Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι» εξελίχθηκε σε έναν κινηματογραφικό θεσμό της Αθήνας που έχει προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους θεατές, με σπάνιες κόπιες ταινιών. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 14 κλασικές ταινίες και δύο πρεμιέρες, που θα προβληθούν στη Ριβιέρα από τις 22 μέχρι τις 28 Ιουλίου – δύο από αυτές, σε συνεργασία με το Midnight Express. Η ξεκαρδιστική κωμωδία Πού βρίσκει λεφτά η γυναίκα μου; του Στέρτζες (25/7), το ντοκιμαντέρ Το πιο όμορφο αγόρι του κόσμου (φωτογραφία) για την αινιγματική ζωή του Μπγιορν Άντερσεν [του Τάτζιο από τον Θάνατο στη Βενετία (1971) του Βισκόντι] και το Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι του Μάνκιεβιτς που ονομάτισε τη διοργάνωση (26/7), η γλυκιά κομεντί του Λιούμπιτς Ο ουρανός ας περιμένει (27/7) και οι γκαφατζίδικες Διακοπές του Κυρίου Ιλό του Τατί (28/7) είναι μόνο μερικές από τις προβολές που αξίζει να αδράξετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και να βιώσετε τη μαγεία της μεγάλης οθόνης.

INFO
To Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι διοργανώνεται στον κινηματογράφο Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια) μέχρι τις 28/7. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε μέσω του viva.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή