Τα μαντίλια της επετείου

Μια σειρά από ολομέταξα μαντίλια εμπνευσμένα από τα πρόσωπα, τις μάχες και τα σύμβολα του 1821, με την υπογραφή των Ίριδας Κρητικού και Μαρίας Γέρουλα.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ  Ίρις Κρητικού έχει ήδη επιμεληθεί μια σειρά εκθέσεων που περιστρέφονται γύρω από τη σημασία της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. «Όλη αυτή η έρευνα που προηγείται του σχεδιασμού μιας έκθεσης με ιστορικές αναφορές μού έμαθε πολλά, αλλά κυρίως με ενθάρρυνε να αρθρώσω και τη δική μου πρόταση γύρω από την αντοχή και την έννοια των συμβόλων», τονίζει η ίδια. Σε συνεργασία με την επιστήθια φίλη της, σχεδιάστρια μόδας και αξεσουάρ Μαρία Γέρουλα, δημιούργησαν μια σειρά από ολομέταξα μαντίλια, εμπνευσμένα από τα πρόσωπα, τις μάχες και τα σύμβολα του Αγώνα. Η Μπουμπουλίνα και η Μαντώ Μαυρογένους, οι Εύζωνες, οι επαναστατικές σημαίες, τα κανόνια και ο ελληνικός στόλος –όπως τα απέδωσαν δώδεκα σύγχρονοι εικαστικοί με διαφορετικό στιλ και γραφή– μεταφέρονται σε ύφασμα προτείνοντας ένα διαφορετικό αφήγημα γύρω από την εθνεγερσία του 1821. Τα δώδεκα μαντίλια έχουν αναφορά σε έργα ή λεπτομέρειες έργων και διατίθενται, το καθένα από αυτά, σε είκοσι ένα περιορισμένα αντίτυπα. Η παραγωγή τους πραγματοποιείται στο Σουφλί και τη γραφιστική εφαρμογή υπογράφει ο Νίκος Λεοντόπουλος.

Τα μαντίλια της επετείου-1
Η Ελληνοπούλα της Κλαίρης Τσαλουχίδη- Χατζημηνά.

INFO
Showroom MY: Κλεομβρότου 2α, Κεραμεικός, m-y.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή