HANDMADE στη Σάμο: Ύμνος στην χειροτεχνία και τη γνώση

HANDMADE στη Σάμο: Ύμνος στην χειροτεχνία και τη γνώση

Η έκθεση HANDMADE στο Πυθαγόρειο της Σάμου αναδεικνύει την κοινωνική και καλλιτεχνική διάσταση της χειροτεχνίας.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΧΝΗ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΕΡΙ. Όχι απαραίτητα με τα δάχτυλα των χεριών, αλλά και με τη χρήση χειροκίνητων συσκευών. Πολλοί καλλιτέχνες ανατρέχουν στις χειροποίητες πρακτικές στα έργα τους και ανακαλύπτουν την έμπνευση, και τον εαυτό τους από την αρχή. Όπως η Τζένιφερ Νέλσον στο καρέ που βλέπετε επάνω, από το βίντεό της Democracy is a Party, όπου χωράει σε ψηφιακά κουβούκλια την πολυφωνία ετερόκλητων ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει χειροτεχνικά το οπτικό background τους. Τις κοινωνικές διαστάσεις της χειροτεχνίας επιχειρεί να αναδείξει η ομαδική έκθεση HANDMADE που παρουσιάζει το Ίδρυμα Schwarz στο Art Space Pythagorion στη Σάμο, σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η έκθεση επικεντρώνεται στα έργα δέκα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν μια κοινωνική και πολιτική διάσταση, εντελώς προσωπική για τους δημιουργούς. Τα έργα τους εξετάζουν πώς δομούνται οι τοπικές οικονομίες, τι είδους πλαίσια τις χαρακτηρίζουν, καθώς και ποια είναι τα ενδότερα δίκτυα σχέσεων που ενδυναμώνουν συλλογικά τις κοινωνίες, μοιράζουν γνώσεις στα μέλη τους και εμποδίζουν την ιστορική αμνησία που εξάλειψε παραδοσιακές τεχνικές προηγούμενων γενεών και αιώνων.

INFO
Η έκθεση του Ιδρύματος Schwarz και του ΕΜΣΤ θα παρουσιαστεί στο Art Space Pythagorion της Σάμου από τις 5/8 έως τις 25/9. Είσοδος: 2 ευρώ. Δωρεάν για μαθητές, φοιτητές και ανέργους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή