Μυστήριο 29: Μια έκθεση για την ιστορία της Ελευσίνας

Μυστήριο 29: Μια έκθεση για την ιστορία της Ελευσίνας

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες χαρτογραφούν τη διαδρομή και την πορεία της Ελευσίνας ανά τους αιώνες στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη, από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου τριάντα χιλιάδες ψυχές την κατοικούν σήμερα. Παρά τα 21 χιλιόμετρα που τη χωρίζουν από την πρωτεύουσα, για πολλούς Αθηναίους η μετάβαση στην Ελευσίνα μοιάζει με μικρό ταξίδι. Η δε διαδρομή στον χρόνο και στην ύπαρξη της πόλης είναι μακριά, πολύπαθη και εξαιρετικά σύνθετη. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας, ωστόσο, μπορούν να κάνουν αυτό το ταξίδι πιο εύκολα, μέσα από την έκθεση Μυστήριο_29/ Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο, η οποία θα φιλοξενηθεί στο κτίριο της Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη. Η αρχιτέκτονας και μουσειολόγος Ερατώ Κουτσουδάκη, που επιμελείται την έκθεση, σχεδιάζει μια μουσειακή διαδρομή που ξεκινάει από την αρχαιότητα, τα Ελευσίνια Μυστήρια και τον Αισχύλο, περνάει μέσα από τα νεότερα χρόνια, από καταγραφές περιηγητών που την αποτύπωσαν με λιθογραφίες και καταλήγει στην προσφυγιά και στο βιομηχανικό ζενίθ και ναδίρ. Ντοκουμέντα και εκθέματα, μέρος των οποίων ανήκει στις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, ομιλούντα πορτρέτα και επώνυμες καταγραφές Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, κατοίκων και στοχαστών φέρνουν στο φως με τρόπο ζωντανό και σύγχρονο την ιστορία μιας πόλης, λίγο προτού τα βλέμματα στραφούν στον νέο της ρόλο ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

INFO
Η έκθεση Μυστήριο 29/ Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο παρουσιάζεται από 11/10 έως 27/11 στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή