Τι να μη χάσετε στο Open House Thessaloniki 2022

Τι να μη χάσετε στο Open House Thessaloniki 2022

To Open House επιστρέφει για 10η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, 26 & 27 Νοεμβρίου, και σας προτείνουμε κτίρια για να επισκεφτείτε.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαθητής ήμουν όταν έφτασε στα αυτιά μου, από στόμα σε στόμα (όπως τα περισσότερα πράγματα που αξίζουν στη Θεσσαλονίκη), η αρχιτεκτονική γιορτή της πόλης, στη διάρκεια της οποίας, για ένα Σαββατοκύριακο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους δωρεάν για το κοινό. Την ερχόμενη εβδομάδα (26-27/11), οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να επισκεφτούν δωρεάν για δέκατη χρονιά εξήντα επτά κτίρια, επιλέγοντας ανάμεσα σε τρεις υπαίθριες διαδρομές σε ιστορικά αρχιτεκτονικά μνημεία, όπου θα ξεναγηθούν από νεαρούς και νεαρές εθελοντές/-τριες του Open House. Τι θα συστήναμε; Ανεπιφύλακτα, κάποια από τις μη ορθόδοξες εκκλησίες του Κέντρου που αποκαλύπτουν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης (Συναγωγή Μοναστηριωτών, Καθολική και Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία). Αν έχετε περιέργεια για το πώς θα μοιάζει το μετρό σε έναν περίπου χρόνο που (ευχόμαστε πως) θα λειτουργήσει, επισκεφτείτε το εργοτάξιο στον σταθμό της Παπάφη ή το αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Ένα διαμέρισμα-χρονοκάψουλα στο 1957 βρίσκεται κοντά στην πλατεία Αντιγονιδών, ενώ ανακαινισμένες κατοικίες από αρχιτεκτονικά γραφεία της πόλης πάντοτε παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Με λίγα λόγια, φτιάξτε πρόγραμμα.

INFO
Πληροφορίες για τις διαδρομές, τα κτίρια και τις ώρες των ξεναγήσεων θα βρείτε στο openhouse thessaloniki.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή