Ραντεβού για ποτό στα σοκάκια της Ερμούπολης

Ραντεβού για ποτό στα σοκάκια της Ερμούπολης

Κάποτε, ήταν μια εμπορική αποθήκη. Σήμερα, το MouSouTou αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και χαλαρά στέκια της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο ωραία ώρα στο MouSouTou, το ολοκαίνουργιο μπαρ που άνοιξαν στην Ερμούπολη ο Αριστοτέλης Κόρδας και η Μαργαρίτα Ισαακίδου, είναι όταν αρχίζει και σουρουπώνει, που δροσίζουν τα πλακόστρωτα και τα μάρμαρα της πόλης, και ο ουρανός κοκκινίζει στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Άλλωστε, το MouSouTou αγαπά πολύ τα σπριτς και φλερτάρει με τη φιλοσοφία του απεριτίβο. Οι τραγανές μπουρμπουλήθρες ομορφαίνουν τη βραδιά και το απόμερο σοκάκι ζει για δεύτερη φορά μέσα στη μέρα, αφού το πρωί εκεί λειτουργούν ακόμα κάποια από τα παλιά εμπορικά μαγαζιά της πόλης, όπως δύο καταστήματα οικιακών ειδών, η αποθήκη μιας κάβας, ένα κατάστημα οπτικών, ένας παλιός τσαγκάρης και μερικά γραφεία που στεγάζονται στους μικρούς ορόφους στις παλιές μονοκατοικίες. Το μπαρ δεν είναι μέσα στην περαντζάδα, θέλει παράκαμψη, ψαχούλεμα και βόλτα στα στενά της Ερμούπολης, είναι στα όρια του speakeasy, κι αυτό είναι κομμάτι του μυστηρίου, μια όμορφη περιπέτεια στον υπέροχο λαβύρινθο του νησιώτικου αστικού ιστού.

Ραντεβού για ποτό στα σοκάκια της Ερμούπολης-1
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Πετράκης

Εκεί που σήμερα είναι στημένη η μπάρα του MouSouTou και ο εσωτερικός χώρος με την αφαιρετική διακόσμηση, βρισκόταν κάποτε μία από τις εμπορικές αποθήκες της Ερμούπολης, που χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα, και η οποία παρέμενε εδώ και πάνω από δέκα χρόνια ερμητικά κλειστή. Στα σέικερ εδώ την τιμητική τους έχουν τα τζιν, ενώ τα κοκτέιλ είναι εμπνευσμένα από τα ποτά που ανακάλυπταν στα ταξίδια τους, στα ευρωπαϊκά μπαρ που επισκέπτονταν, ο Αριστοτέλης και η Μαργαρίτα. Για τα σπριτς χρησιμοποιούν ως βάσεις ελληνικά, γαλλικά και ιταλικά βερμούτ, λικέρ και αφρώδη κρασιά. Έχουν ένα μικρό κατεβατό από δαύτα. Όχι άπειρα, δεν είναι ανεξάντλητος ο κατάλογος, έχει άποψη. Την άποψη των ιδιοκτητών και το προσωπικό τους, καλό γούστο.

Ό,τι πρέπει για να γαργαλήσει τον ουρανίσκο τις ημέρες του καύσωνα είναι το Averna Limonata, το Vamma με τόνικ, το κλασικό Aperol Spritz. Η έμφαση δίνεται γενικώς στα καθαρά blends που δεν φτιάχνονται με σιρόπια ή μείγματα, παρά μόνο με τον συνδυασμό ποτών. Καλοφτιαγμένο είναι το Νεγκρόνι, αλλά και οι παραλλαγές του. Το τζιν τόνικ το βρίσκουμε σε διάφορες εκδοχές, μία εκ των οποίων φτιάχνεται με γαλλικό τζιν Nuage και ελληνικό τόνικ Three Cents, είναι signature και τη βρίσκουμε με το όνομα MouSouTou GinTonic. Νόστιμη είναι η Παλόμα και ξινή η Μαργαρίτα τους με σωστές αναλογίες και ωραίες ισορροπίες, σικ και κοφτερό το Dry Martini, ενώ στη λίστα θα βρούμε και μερικά ακόμη κλασικά κοκτέιλ, αποστάγματα και κρασιά. Λίγα και επιλεγμένα ποιοτικά τυριά από τα τυροκομεία του νησιού συμπληρώνουν την εμπειρία. Ωραίο στέκι, καλή μουσική, ποιοτικά ποτά, μια πόλη μέσα στο νησί, αυτοί, εγώ κι εσύ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT