Η Αιμιλία Καναρέλη δίνει ένα θαρραλέο μάθημα ζωής μέσα από τη μουσική

Η Αιμιλία Καναρέλη δίνει ένα θαρραλέο μάθημα ζωής μέσα από τη μουσική

Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας την έσπρωξε στο τραγούδι, συνειδητοποίησε ότι έχει καλή φωνή και μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο της single – μια αφορμή για να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη νεαρή ερμηνεύτρια

η-αιμιλία-καναρέλη-δίνει-ένα-θαρραλέο-562702066

Το ντεμπούτο single της 23χρονης Αιμιλίας Καναρέλη το ανακάλυψα τις προάλλες, τυχαία, στο Youtube. Τι ιδιαίτερο ηχόχρωμα, σκέφτηκα. Έψαξα τους συντελεστές. Στίχοι Σάννυ Μπαλτζή, μουσική Γιώργος Καραδήμος. Ένα φρέσκο ταλέντο στα χέρια δύο έμπειρων δημιουργών.
Εθιστικό ρεφρέν, ταξιδιάρικη μελωδία, βιντεοκλίπ στο Παρίσι. Το κλικ, βέβαια, για να τη συναντήσω έγινε όταν έμαθα πως το ταλέντο της το ανακάλυψε με αφορμή ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Γεννήθηκε με διάγνωση διπλής σχιστίας, μια δυσπλασία που παραμόρφωσε τον ουρανίσκο, τη μύτη και το άνω χείλος της. Σήμερα διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στη μουσική, δίνοντας παράλληλα ένα θαρραλέο μάθημα ζωής.

Οι προοπτικές να γίνεις τραγουδίστρια δεν ήταν ευνοϊκές. 

Καθόλου. Η σχιστία με έκανε να μοιάζω από μωρό σαν ένα πλασματάκι με μια τρύπα, ένα κενό στο στόμα. Από τριών μηνών μέχρι 17 ετών έκανα χειρουργεία. Στα πέντε μου ξεκίνησα μαθήματα ορθοφωνίας και τραγουδιού για να βελτιώσω την ομιλία μου. Παραδόξως, ανακάλυψα ότι είχα μια σωστή φωνή και έκτοτε δεν σταμάτησα να τραγουδάω. Σπούδασα στην Αγγλία μιούζικαλ και σινεμά και έκανα μάστερ στο τραγούδι. Η πτυχιακή μου είχε να κάνει με τη σχιστία και το τραγούδι ως θεραπεία.

Η μουσική για μένα υπήρξε σωτήρια. Όχι μόνο ως θεραπευτικό μέσο, αλλά και γιατί με έκανε να βρω το πάθος μου. Mεγαλώνοντας μέσα στην εσωστρέφεια, έγραφα τραγούδια για να μπορώ να είμαι πιο εξωστρεφής.

Πώς θυμάσαι αυτή την εμπειρία;

Βίωσα αρκετό μπούλινγκ στο σχολείο. Ήμουν ένα παιδί που κοιτούσε πάντα κάτω, από φόβο μήπως το κοροϊδεύουν. Θυμάμαι γονείς συμμαθητών να λένε στους γονείς μου: «Δεν πειράζει, θα δουλέψει σε τράπεζα, πίσω από το γκισέ, δεν θα φαίνεται». Σε τραυματίζουν αυτές οι ατάκες. Όπως και το να νιώθεις ότι δεν μπορείς να φιλήσεις κάποιον. Στο TikTok τις προάλλες, μου έγραψε κάποιος ότι τα χείλη μου μοιάζουν με πάπια. Τώρα πια έχω το θάρρος να απαντάω στα κακοποιητικά σχόλια και το οφείλω στη μουσική. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Η σκηνή με έκανε να σταθώ στα πόδια μου και να ακουμπήσω πάνω της το βάρος της ψυχής μου.

Το πρώτο σου τραγούδι λέγεται To βλέμμα σου. Το δικό σου βλέμμα είναι πλέον ψηλά;

Ακριβώς! Είμαι ευγνώμων που με εμπιστεύτηκαν δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, η Σάννυ Μπαλτζή και ο Γιώργος Καραδήμος. Τη Σάννυ τη γνώρισα σε μαθήματα στιχουργικής που παρέδιδε online στην καραντίνα.

Ήρθαμε κοντά και της είχα εκμυστηρευτεί την επιθυμία μου να είμαστε μαζί στο δισκογραφικό μου ξεκίνημα. Το τραγούδι που μου εμπιστεύτηκε έχει μέσα όλες τις αναφορές μου, από τη Ζουγανέλη, την Μποφίλιου και τον Μαχαιρίτσα μέχρι την Εντίθ Πιαφ και τον Ζακ Μπρελ. Μεγάλωσα μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Δύο σπίτια, δύο γλώσσες. Γι’ αυτό και ήθελα το κομμάτι να είναι στα ελληνικά με μια γαλλική εσάνς. Σαν φόρος τιμής στο Μουλέν Ρουζ όπου με πήγαιναν μικρή οι γονείς μου!

Έκανες κι ένα πέρασμα από ένα τηλεοπτικό τάλεντ σόου νεότερη. Τι σου άφησε αυτή η εμπειρία;

Ήμουν 19 ετών, το έκανα σαν τρέλα της στιγμής και αποδείχθηκε πολύτιμη εμπειρία. Πιστεύω ότι τα τάλεντ σόου βοηθούν τους νέους να δουν «από μέσα» τη βιομηχανία και να καταλάβουν αν είναι πλασμένοι γι’ αυτό.

Πώς βλέπεις το μέλλον;

Αισιόδοξα. Φτιάχνω τον πρώτο μου δίσκο και δουλεύω πολύ. Είναι κι ένας τρόπος να αποδείξω ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Είναι πολλά τα άτομα με σχιστία που μου λένε ότι παίρνουν δύναμη απ’ το παράδειγμά μου. Με τα τραγούδια μου θέλω να μοιράσω τη δύναμή μου.

INFO
Το τραγούδι της Αιμιλίας Καναρέλη, Το βλέμμα σου, σε μουσική Γιώργου Καραδήμου και στίχους Σάννυς Μπαλτζή, κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες από τη Μinos Emi/Universal

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT