Μία καθηλωτική σειρά-θρίλερ με φόντο την παγωμένη Ισλανδία

Μία καθηλωτική σειρά-θρίλερ με φόντο την παγωμένη Ισλανδία

Στο επίκεντρο του «A Murder at the End of the World» του Disney+ βρίσκεται ο τεχνοκρατισμός και ο μισογυνισμός. Εκεί όμως που το κάνει ξεχωριστό είναι οι εξαιρετικές ερμηνείες της Έμα Κόριν και του Χάρις Ντίκινσον

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τεχνοκρατισμός, ο καπιταλισμός και ο μισογυνισμός βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας ατμοσφαιρικής whodunnit σειράς A Murder at the End of the World. Το παζλ του μυστηρίου στήνεται γύρω από τη συνάντηση μιας ελίτ από δημιουργικά μυαλά σε ένα φουτουριστικό ξενοδοχείο στην Ισλανδία (που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε εμπνεύσει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός), τον δισεκατομμυριούχο tech-bro Άντι Ρόνσον (βλέπε Έλον Μασκ), που υποδύεται ο Κλάιβ Όουεν, την «εναλλακτική» νοημοσύνη και τη νεαρή χάκερ-ντετέκτιβ Ντάρμπι Χαρτ, που ερμηνεύει η Έμα Κόριν.

Η Ντάρμπι μεγάλωσε βοηθώντας τον ιατροδικαστή πατέρα της στις υποθέσεις του, αναπτύσσοντας ενδιαφέρον για την εξιχνίαση δολοφονιών μη ταυτοποιημένων γυναικών. Στην ενασχόλησή της αυτή, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Μπιλ και οι από κοινού εμπειρίες τους θα αποτελέσουν την έμπνευση για τη συγγραφή του πρώτου βιβλίου της Ντάρμπι, στο οποίο εκθειάζει και την πιο διάσημη γυναίκα χάκερ, Λι Άντερσεν, που είναι παντρεμένη πλέον με τον Άντι Ρόνσον. Όταν η Ντάρμπι προσκαλείται από τον Ρόνσον και την Άντερσεν να παρευρεθεί, μαζί με λιγοστούς ακόμη καλεσμένους, στη συνάντηση που έχουν οργανώσει για να συζητηθούν δημιουργικές high-tech λύσεις για το μέλλον του πλανήτη, δεν φαντάζεται ότι θα έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν της. Στην παγωμένη Ισλανδία, η Ντάρμπι καλείται να εξιχνιάσει τον πιο σημαντικό φόνο της ζωής της.

Μια χάκερ-ντετέκτιβ καλείται να απαντήσει πόσο αθώα ή ένοχη είναι η τεχνολογία που θα καθορίσει το μέλλον της ανθρωπότητας στη νέα σειρά του Disney+.

Οι δημιουργοί της σειράς The OA μάς χαρίζουν μια cyber-noir μίνι σειρά με καθηλωτικές ερμηνείες από την Έμα Κόριν και τον Χάρις Ντίκινσον, στον ρόλο του Μπιλ, βάζοντάς μας στη διαδικασία να σκεφτούμε ποιος είναι ο ένοχος και πόσο αθώα είναι η τεχνολογία ως η μόνη λύση για το μέλλον της ανθρωπότητας. 

ΙΝFO
Πρωταγωνιστούν: Κλάιβ Όουεν, Έμα Κόριν, Χάρις Ντίκινσον, Μπριτ Μάρλινγκ
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 88%
Η σειρά στριμάρεται από το Disney+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή