Ενα πανηγύρι για το κρασί στο κέντρο της Αθήνας

Ενα πανηγύρι για το κρασί στο κέντρο της Αθήνας

Οι οινόφιλοι δεν πρέπει να χάσουν το Central Wine Fair 2023 που έρχεται με εορταστική διάθεση λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, όταν αναφερόμαστε σε οινοπαραγωγούς περιοχές, ο νους μας πάει στη Νάουσα, στη Σαντορίνη, στη Νεμέα, στην Κρήτη. Και όμως, εδώ δίπλα μας, τα αμπελοτόπια της Κεντρικής Ελλάδας μπορεί να μη διαθέτουν βαρύγδουπες ΠΟΠ ζώνες, διαθέτουν ωστόσο μια απίστευτη ποικιλομορφία που εκφράζεται σε μια ευρύτατη γκάμα κρασιών, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται πολλές σπουδαίες ετικέτες. Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Αττική: τρεις σπουδαίοι αμπελώνες με μοναδικά χαρακτηριστικά, που περιμένουν να τους εξερευνήσουμε και να τους γνωρίσουμε σε βάθος. Ιδού η ευκαιρία! 

Παραμονές Χριστουγέννων και νομίζω συμφωνούμε ότι γιορτές χωρίς κρασί δεν νοούνται. Ας διαλέξουμε λοιπόν κρασιά από την Κεντρική Ελλάδα. Πού και πώς; Αύριο, στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού παραγωγών και οινόφιλου αθηναϊκού κοινού, στο Central Wine Fair 2023. Σαράντα έξι παραγωγοί, ανάμεσα στους οποίους τα εμβληματικά οινοποιεία των τριών σπουδαίων αμπελουργικών ζωνών αλλά και πολλοί νέοι ανερχόμενοι οινοποιοί που έρχονται να τονίσουν με τη σειρά τους τη συνεχή εξέλιξη που σημειώνεται, μας περιμένουν από τις 12.00 έως τις 21.00 στο ξενοδοχείο Intercontinental Athens

Προφανώς δεν θα έχουν έρθει με άδεια χέρια. Μαζί τους θα έχουν φέρει νέες οινοποιήσεις, καινούργιες εσοδείες λευκών και ερυθρών οίνων, παλιότερες χρονιές και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Πάνω από 500, στο σύνολο, κρασιά θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή. Και ανάμεσά τους κάποια από τα καινούργια μικρά οινοποιεία τα οποία εκθέτουν για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό. Πόσο όμορφο είναι να βλέπεις τον ελληνικό αμπελώνα να αναπτύσσεται με τέτοιους ρυθμούς! Αυτή η γοητεία της ανακάλυψης είναι που μας κάνει να αγαπάμε τόσο το κρασί.

Φέτος, η έκθεση δεν θα περιοριστεί μόνο στο κεντρικό event, αλλά θα φιλοξενήσει σε διπλανό χώρο και μια παράλληλη εκδήλωση, την οποία περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί είναι η πρώτη παρουσίαση που κάνει ο Ελευθέριος Χανιαλίδης, πρώτος Έλληνας Master Sommelier μετά την απονομή του τίτλου του MS. Ο Ελευθέριος, εκλεκτός συνεργάτης στον Οινοχόο της Καθημερινής, θα κάνει ένα master class με αναφορές σε 5 ποικιλίες των τριών περιοχών μέσα από διαφορετικά στιλ κρασιών: 5 ποικιλίες – διαφορετικές οπτικές. Ομολογώ πως το περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία.

Τέλος, πρέπει να πω ότι αυτή η έκθεση λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα έχει μια εορταστική διάσταση. Είναι ευκαιρία να δούμε φίλους και με ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί στο χέρι να ευχηθούμε καλές γιορτές.

Δεν θα μπορούσα να κλείσω αυτή την αναφορά στο Central Wine Fair χωρίς να επισημάνω την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη στα οινικά δρώμενα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του περιφερειάρχη Φάνη Σπανού. Και βέβαια την άψογη διοργάνωση της Μαριάννας Μακρύγιαννη και του Γρηγόρη Μιχαήλου.

ΙΝFO
→ Ξενοδοχείο Intercontinental Athens (Αίθουσα «Αφροδίτη»)
→ Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου – 12.00-21.00 (προτιμήστε τις πρωινές ώρες, αν θέλετε να αποφύγετε τον πολύ κόσμο)
→ Εισιτήρια στη γραμματεία της έκθεσης, 12 €
→ Διοργάνωση: Winetuned – Vinnovation

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT