5 δωρεάν εφαρμογές για ακόμα καλύτερα Χριστούγεννα

5 δωρεάν εφαρμογές για ακόμα καλύτερα Χριστούγεννα

Συνταγές για μαγειρέματα, ιδέες για κοκτέιλ και παντομίμα: τα apps που θα ομορφύνουν (και θα οργανώσουν λίγο καλύτερα) τις γιορτινές σας μέρες.

5-δωρεάν-εφαρμογές-για-ακόμα-καλύτερα-χ-562793638

Είτε πρόκειται για ιδέες που διευκολύνουν την καθημερινότητα σας στη διάρκεια των γιορτών, είτε τρόπους για να απολαύσετε τις μέρες σας με την οικογένεια και τους φίλους σας, αυτή η λίστα θα σας χαρίσει ευφάνταστα Χριστούγεννα. Άλλωστε, γιατί να μην κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη με το πάτημα ενός κουμπιού και απλά μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ολοκληρωθεί η λήψη των παρακάτω εφαρμογών;

Kitchen Stories

Μια κλασική αμερικάνικη συνταγή όπως το mac&cheese, δηλαδή λαχταριστά κοφτά μακαρόνια και πλούσιο λιωμένο τυρί. Ένα ασιατικό ράμεν με ψιλοκομμένο χοιρινό σε καυτή σούπα. Μια δροσιστική σαλάτα με τραγανιστό λάχανο και σάλτσα από ρόδι. Για όποιον χρειάζεται έμπνευση για μερικά από τα γιορτινά του πιάτα – πέραν της γεμιστής γαλοπούλας- το Kitchen Stories προσφέρει άπειρες επιλογές, με ένα λειτουργικό interface και ελκυστικές φωτογραφίες για να διαλέξεις το γεύμα που σου ταιριάζει περισσότερο.

Tricount

Αν και οι Έλληνες έχουμε την τάση να είμαστε χουβαρντάδες και να μη θέλουμε να μοιραζόμαστε τον λογαριασμό στην ταβέρνα, κάποιες φορές είναι παραπάνω από απαραίτητο· όταν για παράδειγμα κάποιος κλείνει ένα ΑirΒnΒ ή πρέπει να αγοραστεί ένα κοινό δώρο. Έτσι, το Τricount υπόσχεται να δώσει ένα τέλος στο μάζεμα αποδείξεων και τα δύσκολα μαθηματικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φυσικά και για μοίρασμα εξόδων σε καθημερινή βάση, αλλά βασικά τελειοποιεί την κατανομή χρωστούμενων στις διακοπές με φίλους, οικογένεια, συντρόφους: κάθε φορά που κάποιος κάνει κάποιο κοινό έξοδο, με μια κίνηση σημειώνει το ποσό στην εφαρμογή, ποιος πλήρωσε, σε ποιον αντιστοιχεί και με πολύ αποτελεσματικό τρόπο ορίζει ποιος χρωστάει σε ποιον και το νούμερο. Όχι, άλλες σπαζοκεφαλιές.

Mixel

Ένα ψαγμένο εγγλέζικο τζιν κρυμμένο κάπου που να μην το φτάνουν τα παιδιά; Ένα δυσεύρετο μεσκάλ που έφερε κάποιος από ένα ταξίδι στο Μεξικό; Ένα γκρέιπφρουτ που δεν έχει καταναλωθεί ως διαιτητικό πρωινό γεύμα; Το Mixel υπόσχεται να φτιάξει κοκτέιλ με τα υλικά που μπορεί να έχει κάποιος στο ντουλάπι του – και προτείνει παραπάνω από 2600 συνταγές. Όρεξη να έχει κανείς, και μερικά χριστουγεννιάτικα τραπέζια για να εντυπωσιάσει τους φίλους του.

Guess Up

Οι πιο παλιοί από εμάς έπαιζαν παντομίμα όταν μια παρέα βαριόταν – όπως σ’ένα αργό ταξίδι με πλοίο ή όταν ήθελαν να σπάσει ο πάγος σε κάποια συνάθροιση που οι καλεσμένοι δεν γνωρίζονταν καλά. Η παντομίμα όμως έχει επανέλθει και μάλιστα δριμύτερη. Με την εν λόγω εφαρμογή το παιχνίδι γίνεται πιο απλό καθώς ο αλγόριθμος θα διαλέξει τι θα μιμηθεί κανείς: από το να επιχειρήσεις την προφορά του Ρέι Λιότα από το «Goodfellas» στην κατηγορία ταινίας, μέχρι να μουρμουρήσεις τους στίχους του «Μr Brightside» των The Killers, απόηχο από τα πρώτα χρόνια της χιλιετίας, στην κατηγορία μουσική.

Elfster

Το Secret Santa χρειάζεται πολλή οργάνωση, αν κάποιος θέλει να το κάνει σωστά. Για να μην είναι τυχαία και απρόσωπα τα δώρα, αλλά και για να μην αναλάβει ένας άνθρωπος όλη την ενορχήστρωση της ανταλλαγής, το Elfster σε διευκολύνει αντιστοιχίζοντας και ειδοποιώντας τους συμμετέχοντες. Και δεν κάνει μόνο αυτό: μπορεί να σου δώσει ιδέες για δώρα παραπέμποντας σε κάποιο ονλάιν κατάστημα και να ζητήσει ή να φτιάξει λίστες (wishlist) που μπορείς να μοιραστείς με τους φίλους σου, αφαιρώντας το στρες από τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Όλες οι εφαρμογές είναι δωρεάν και υπάρχουν τόσο στο Apple Store όσο και το Google Play.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή